În aşteptarea nemţilor: "studenţii" trebuie să învingă la Iaşi

În aşteptarea nemţilor:
Universitatea va da azi o nouă bătălie cu o contra-candidată la evitarea retrogradării, pe terenul celor de la CSMS Iaşi. Şansele ca oamenii de afaceri germani interesaţi de „U" să ajungă la meci au devenit mici.
">

Până să-şi umple visteria de euro „nemţeşti", clujenii trebuie să mai acumuleze trei puncte în Moldova, la Iaşi unde „studenţii" dau piept în această seară cu nou-promovata CSMS şi sunt obligaţi să câştige. La joc erau aşteptaţi şi Volker Diergardt, alături de Christopher Obi, reprezentanţii firmei DK Sportler, care ar putea prelua clubul. Foarte probabil, cei doi nu vor mai ajunge în Moldova după ce, aseară târziu, au decis să amâne un verdict concret în ceea ce priveşte preluarea clubului până marţi.

Deşi cei doi trebuiau să ajungă azi la Bucureşti, unde să semneze actele, iar apoi să meargă direct la Iaşi, lucrurile s-au schimbat aseară. După o nouă şedinţă, alături de potenţialii sponsori, nemţii au cerut timp suplimentar de gândire pentru a studia cu mai multă atenţie actele contabile ale clubului. În aceste condiţii, un verdict în ceea ce priveşte viitorul clubului se amână, din nou, cel puţin până la începutul săptămânii viitoare. „Afacerea se va face, dar e greu să se rezolve în două săptămâni, aşa cum vor actualii proprietari", s-au rezumat să comenteze reprezentanţii investitorilor.

Până să afle dacă viaţa lor se va schimba în bine, „studenţii" au plecat spre Iaşi încă de miercuri, au petrecut o noapte pe traseu, iar ieri au ajuns sub Copou. Elevii lui Marius Popescu vin după două partide în care au întâlnit echipe din Moldova, FC Vaslui şi Oţelul Galaţi, dar au reuşit să obţină un singur punct, în duelul cu fosta campioană. Clasamentul nu lasă foarte mult de ales „studenţilor" în această seară. Vor juca împotriva unei contracandidate directe la evitarea retrogradării, iar cu un succes în jocul direct îşi vor trimite adversarii pe drumul ce duce spre „B". Altfel, o înfrângere va inversa rolurile, iar Universitatea va fi cea care va intra serios în „hora retrogradării". „Studenţii" au acum 15 puncte, după 13 etape, însă jocul din această seară este ultimul din tur care se anunţă accesibil, măcar pe hârtie. Pentru „U" urmează încă trei partide cu echipe de top, Rapid Bucureşti, Petrolul Ploieşti şi derby-ul cu CFR Cluj. Mai mult, dacă se vor juca încă trei meciuri din retur în acest an, aşa cum e programat, clujenii vor mai da piept, pe rând, cu Pandurii Târgu-Jiu (acasă), Gloria Bistriţa (deplasare) şi Steaua Bucureşti (acasă). În aceste condiţii, şansele ca actuala echipă a lui Marius Popescu să-şi îmbunătăţească zestrea de puncte după etapa de azi sunt destul de reduse.

Antrenorul „Şepcilor roşii" a acumulat patru puncte în trei partide de la instalarea ca „principal" şi consideră că încă trei pot fi obţinute în această seară. „Va fi foarte greu, dar unde nu e pentru o echipă aflată în situaţia noastră? E o partidă pe care trebuie să o câştigăm, avem forţa să luăm trei puncte, aşa că vom face tot ce depinde de noi. Băieţii se mobilizează la meciuri, indiferent de situaţia în care ne aflăm, iar acum când şansele ca clubul să fie preluat sunt foarte mari, cred că ei vor da totul pentru o victorie. Nici egalul nu ar fi de aruncat, dar noi mergem la să luăm toate punctele", a spus Marius Popescu în săptămâna premergătoare partidei de azi. Antrenorul nu-i va putea folosi, însă, pe doi dintre oamenii de bază: Erico da Silva şi Bogdan Pătraşcu, ambii suspendaţi. În schimb, va reveni Viorel Dinu, iar un prim „11" ar putea arăta în felul următor: Balauru - Ciupe, Szilagyi, Paraskevas, Nicola - Muzac, V. Gheorghe - Paulinho, Dinu, Dos Santos - Cleiton.

Nici situaţia Iaşiului nu e foarte fericită înainte de partida din această seară. Consiliul Director al formaţiei de sub Copou a anunţat că preşedintele executiv, Florin Prunea, este demis din funcţie, iar antrenorul Liviu Ciubotariu trebuie să învingă azi pentru a-şi păstra postul. Iaşiul are doar 5 puncte acumulate în 13 etape, trei dintre ele fiind obţinute contra „lanternei roşii", CS Severin, iar unul tocmai în Gruia, pe terenul CFR-ului.

Partida dintre CSMS Iaşi şi „U" Cluj, extrem de importantă pentru viitorul „studenţilor", se va disputa în această seară, de la ora 21:30, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

 

 

 

Comenteaza