Sfârşit de telenovelă? Nemţii poartă ultima negociere pentru „U”

Sfârşit de telenovelă? Nemţii poartă ultima negociere pentru „U”
Volker Diergardt şi Christopher Obi, reprezentanţii firmei DK Sportler Beraten, vor ajunge azi, la Bucureşti, pentru a purta discuţia finală cu Ioan Mărginean pentru achiziţia pachetului majoritar la FC „U” SA.

După mai bine trei săptămâni de negocieri, plus o vizită la Cluj, nemţii de la DK Sportler Beraten vor avea azi discuţia finală cu Ioan Mărginean, acţionarul majoritar al FC „U" SA, cel care deţine pachetul de 98 la sută. DK Sportler oferă 450.000 de euro pentru a achiziţiona clubul, plus un procent din ultima tranşă aferentă drepturilor de televizare. Dacă cele două părţi vor „bate palma", atunci Vasile Miriuţă va fi instalat ca şi antrenor. O altă amânare a deciziei ar putea fi sinonimă cu blocarea negocierilor.

Meciul final pentru „U" se joacă la Bucureşti, pe terenul lui Florian Walter, fostul patron al clubului până în vară. Volker Diergardt şi Christopher Obi, cei doi reprezentanţi ai DK Sportler, firma din Berlin interesată de preluarea pachetului majoritar, vor veni azi în capitală, însoţiţi de Vasile Miriuţă, pentru a purta negocierea finală. Cele două părţi vor negocia, în primul rând, suma de achiziţie a pachetului, care s-a schimbat de la vizita nemţilor la Cluj. Atunci, s-a vorbit de plata a 650.000 de euro pentru pachetul de 98 la sută din acţiuni, însă după ce au analizat şi ultimul set de acte contabile, potenţialii investitori au coborât preţul cu 200.000 de euro. Diferenţa o reprezintă cuantumul datoriilor acumulate de FC „U" SA în ultima lună şi jumătate care, în primă fază, nu le-a fost prezentat. În discuţie va intra, foarte probabil, şi ultima tranşă venită de la Liga Profesionistă de Fotbal pentru drepturile TV aferente clasării pe locul 8 în stagiunea trecută.

Dacă întâlnirea care va începe în jurul amiezii se va încheia cu „undă verde" pentru încheierea tranzacţiei, atunci Vasile Miriuţă va fi instalat, imediat, în funcţia de antrenor principal, urmând ca de miercuri să intre „în pâine". De altfel, Miriuţă pare a fi cheia negocierilor dintre DK Sportler şi Ioan Mărginean, fostul internaţional maghiar fiind cel care i-a convins pe Diergardt şi Obi să analizeze oportunitatea unei investiţii la „U". Fostul jucător al lui Energie Cottbus a declarat pentru ZIUA de CLUJ că este optimist în privinţa discuţiilor de azi şi speră ca până mâine dimineaţa afacerea să fie încheiată. „Eu îi voi însoţi pe nemţi la Bucureşti şi sper ca până miercuri (mâine - n.red) dimineaţa să se rezolve totul, să se semneze. Ei sunt hotărâţi să preia echipa, altfel nici nu ar face drumul până în România", a spus Miriuţă. Acesta pregăteşte în acest moment echipa a doua a clubului Energie Cottbus, la care evoluează doar jucători sub 23 de ani. În această vară, fostul mijlocaş a refuzat oferte de la FC Bihor, dar şi din prima ligă maghiară, după cum a declarat într-o intervenţie la Realitatea FM Cluj. „Am considerat atunci că e mai bine să aştept până când se iveşte o oportunitate mai bună. Au fost discuţii cu Bihorul, dar şi cu Honved", a spus Vasile Miriuţă.

Mărginean anunţă: „Miercuri se încheie tranzacţia"

Adunarea Generală a Acţionarilor FC „U" SA, programată să se desfăşoare ieri, s-a amânat pentru a trei oară în ultimele două luni, din cauză că Ioan Mărginean, cel care deţine 98 la sută din acţiuni, nu s-a prezentat. Cel poreclit „Limoniu" a transmis, printr-o scrisoare deschisă, că absenţa lui este cauzată de negocierile purtate cu doi potenţiali investitori, dar a anunţat că până mâine tranzacţia se va încheia. „Datorită seriozităţii partenerilor implicaţi în negocieri, acestea sunt în momentul de faţă în derulare. Azi, 05.11.2012 (ieri - n.red), se desfăşoară la Bucureşti întâlnirea finală cu unul din potenţialii investitori, marţi 06.11.2012 vor avea loc , tot la Bucureşti, discuţiile finale cu cel de-al doilea cumpărător, urmând ca miercuri 07.11.2012 să se încheie tranzacţia finală", se precizează, printre actele, în scrisoare. „Limoniu" a mai adăugat că cei interesaţi de preluarea clubului analizează în detaliu datoriile pentru a evita posibilitatea unor litigii cu acţionarii. În prezent, „U" se află în proces cu SC Oncos SRL şi cu SC Intop SA, prima solicitând suma de 450.000 de euro, iar a doua aproximativ două milioane de lei, bani cu care au împrumutat clubul în diverse perioade de timp. Pe lângă DK Sportler, de „U" s-a interesat şi un grup de italieni care au şi vizitat baza sportivă „Dan Anca", însoţiţi de Ioan Mărginean, în urmă cu două săptămâni.
Alin ŞUTEA
Cătălin SUCIU
Comenteaza