Cacealmaua nemţească! Sportfive neagă orice implicare la "U", negocierile sunt "în aer"

Cacealmaua nemţească! Sportfive neagă orice implicare la
Nemţii de la DK Sportler au invocat susţinerea Sportfive în negocierile pentru preluarea Universităţii. Colosul media anunţă, însă, prin vocea lui Adrian Thiess, omul care a coordonat amicalul Dinamo - Barcelona, că n-au nici un fel de legătură cu preluarea „Şepcilor roşii" şi nici cu firma germană.

Negocierile pentru preluarea lui „U" de către firma DK Sportler, reprezentată ieri de Volker Diergardt, s-au transformat într-un adevărat fiasco. Discuţiile de la Bucureşti, cu Ioan Mărginean şi Florian Walter, s-au blocat în momentul în care nemţilor li s-a cerut să facă dovada că deţin sumele necesare unei investiţii imediate. ZIUA de CLUJ a vorbit cu Adrian Thiess, CEO la Thiess Holding, şi partener Sportfive, care i-a făcut „impostori şi personaje no-name" pe cei de la DK Sportler. Thiess şi Sportfive au organizat în această vară amicalul de lux, Dinamo - Barcelona.

Adrian Thiess a făcut „lumină" în presupusa relaţie dintre Sportfive şi DK Sportler Beraten, firma germană de impresariat, care a purtat discuţii pentru preluarea Universităţii Cluj. Volker Diergardt şi Christopher Obi, cei care au venit la Cluj în urmă cu două săptămâni, susţineau că Sportfive va asigura sumele consistente necesare unei investiţii „serioase" la Universitatea. Thiess a declarat pentru ZIUA de CLUJ că a discutat cu directorul general de la Sportfive care l-a anunţat că nu are nici un fel de legătură cu presupusa investiţie la „U" Cluj. „Cei care au fost la Cluj şi s-au întâlnit cu toată lumea şi au anunţatmierc cu surle şi trâmbiţe că vor să cumpere Universitatea sunt doar nişte impostori. Şi-au asociat numele cu Sportfive, au zis că ei colaborează cu Sportfive, ba chiar că unul din ei, Obi, ar fi director de marketing, este ceva incredibil. Am pus mâna pe telefon şi l-am sunat pe directorul general al Sportfive dacă are de gând să cumpere o echipă din România şi nu auzise de aşa ceva. Apoi au făcut o anchetă internă şi nu i-au găsit nicăieri pe cei doi. Ei nu sunt angajaţii Sporfive, nu au fost niciodată angajaţi şi nici măcar colaboratori. S-au folosit de nume ca să facă vâlvă, dar rămân doi impostori care nici nu ştiu ce au urmărit. Ei au doar o firmă care vinde asigurări către fotbalişti, sunt no-name-uri", a spus Adrian Thiess, CEO la Thiess Holding. Omul de afaceri a organizat, alături de Sportfive, amicalul dintre Dinamo Bucureşti şi FC Barcelona din această vară.

Discuţia de marţi, care se anunţa a fi hotărâtoare pentru viitorul Universităţii, a oferit o concluzie rapidă. Florian Walter şi Ioan Mărginean au discutat cu Volker Diergardt şi Vasile Miriuţă, la Bucureşti, iar lucrurile s-au împotmolit în momentul în care s-a ajuns la bani. Mai exact, nemţilor li s-a cerut să facă dovada că pot asigura măcar o infuzie de 300.000 de euro în primă fază, pentru plata salariilor către jucători, însă Diergardt a „parat", spunând că nu dispune de această sumă. Aceştia au cerut să conducă clubul în următoarele 30 de zile, dar fără să facă nici o plată, urmând ca banii să fie asiguraţi tot de actualii acţionari. „A fost ceva dubios de la bun început, sunt curios cine le-a plătit biletele de avion, că ei nu par a avea bani nici pentru asta. Miza a fost stadionul, vroiau să preia administrarea, nu-i interesează echipa prea mult. Poate aveau pregătită o altă echipă care să joace acolo, sunt multe semne de întrebare. Preţul de vânzare nu a fost o problemă, iar verdictul e simplu: nu au bani să plătească", a explicat pentru ZIUA de CLUJ o persoană direct implicată în afacere.

Discuţiile pentru vânzarea Universităţii continuă, însă nu cu firma germană, iar actualii acţionari se vor întâlni azi cu un om de afaceri român pentru a discuta termenii tranzacţiei. De altfel, şi primarul Emil Boc a declarat în mai multe rânduri că există trei oferte pentru „U", dintre care una venită din partea unor afacerişti români.


Alin ŞUTEA, Cătălin SUCIU

alinsutea@ziuadecj.ro
catalinsuciu@ziuadecj.ro

 

Etichete
Comenteaza