Cutremur în fotbal sau praf în ochi? Borcea, fraţii Becali şi George Copos, trimişi după gratii în „Dosarul transferurilor"

Cutremur în fotbal sau praf în ochi? Borcea, fraţii Becali şi George Copos, trimişi după gratii în „Dosarul transferurilor
Curtea de Apel Bucureşti a judecat luni apelul procurorilor DNA în „Dosarul transferurilor", iar decizia judecătorilor a fost de-a dreptul şocantă pentru oamenii de fotbal, informează Realitatea TV.

Fraţii Ioan şi Victor Becali au primit 8, respectiv 7 ani de închisoare cu suspendare în timp ce Cristi Borcea, fostul director general al lui Dinamo a fost condamnat şi el tot la 7 ani. Printre condamnaţi se mai numără George Copos, finanţatorul Rapidului, care a primit cinci ani, în timp ce Jean Pădureanu a fost condamnat cu suspendare, la trei ani.

Deciziile au fost luate în celebrul „Dosar al transferurilor", în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au investigat modul în care s-au efectuat trecerile jucătorilor din Liga I la mai multe formaţii din străinătate. În majoritatea cazurilor, acuză procurorii DNA, au existat diferenţe mari între sumele declarate de către oficialii cluburilor din România şi cele anunţate de echipele din străinătate. Oamenii de fotbal au fost trimişi în judecată pe 2 octombrie 2008 în urma anchetei declanşate de jurnaliştii Gazetei Sporturilor. Procurorii susţin că oamenii de fotbal acuzaţi au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal. O parte din banii obţinuti din transferuri ar fi fost spălaţi prin intermediul unor firme off-shore. În dosar au mai fost condamnaţi la închisoare cu suspendare fostul internaţional, Gică Popescu, colaborator al fraţilor Becali, managerul Stelei, Mihai Stoica.

În dosar apare şi transferul fostului jucător şi antrenor al Universităţii, Cristi Dulca de la Rapid Bucureşti la Poohang Steelers, în Coreea de Sud.

 

Comenteaza