Există viaţă după DIICOT? Fără investitori, pe “U” o paşte insolvenţa!

Există viaţă după DIICOT? Fără investitori, pe “U” o paşte insolvenţa!
Ioan Mărginean, acţionarul majoritar al Universităţii, anunţă că e dispus să cedeze echipa Consiliului Local pentru un preţ simbolic: un euro. Între-timp, discuţiile cu fraţii Bultoc au intrat în blocaj, iar societatea ar putea intra în insolvenţă.

Descinderea procurorilor DIICOT şi a poliţiştilor de la BCCO s-a încheiat joi, după şapte ore. Primul efect concret rămâne intrarea în impas a discuţiilor pentru preluarea clubului clujean de către Călin Bultoc, proprietarul grupului de firme „Meridian Auto", cel care l-a adus la echipă pe Traian Gherghişan care, la rândul său, a numit un nou antrenor - Marius Şumudică. Între-timp, Ioan Mărginean, acţionarul majoritar al Universităţii, spune că opţiunile sale sunt limitate: „Oamenii (potenţialii investitori - n.red) au cerut timp de gândire. Eu dau echipa primăriei pe un euro, altfel societatea intră în insolvenţă".

Viaţa la Universitatea rămâne dificilă, cu sau fără controalele DIICOT. Dacă procurorii au încercat să afle în ce măsură clubul a fost prejudiciat în urma transferurilor cu titlu gratuit a celor 15 jucători la Petrolul Ploieşti, fanii se întreabă ce se va întâmpla cu echipa în condiţiile în care, în acest moment, singurii investitori interesaţi de club par să bată în retragere. Cel puţin, asta spune Ioan Mărginean, acţionarul majoritar al clubului, pentru ZIUA de CLUJ. „Oamenii au cerut timp suplimentar de gândire. Lucrurile erau „bătute în cuie", ei au discutat cu Şumudică, cu Gherghişan, eu doar am semnat pentru că sunt singurul care poate să facă asta. Trebuia ca azi (ieri - n.red) să parafăm actele de vânzare-cumpărare, acum nu ştiu ce să mai cred, cert e că au mai solicitat timp suplimentar", a spus Ioan Mărginean, cel care în vară a preluat pachetul de 98 la sută din acţiunile FC „U" SA. Practic, dacă fraţii Călin şi Gheorghiţă Bultoc, prin grupul de firme „Meridian Auto", nu preiau clubul, pentru „U" nu există foarte multe speranţe. Mărginean avansează, însă, ipoteza ca clubul să fie preluat în schimbul sumei de un euro de către Consiliul Local Cluj-Napoca, iar în proiect să fie implicaţi şi suporterii. „Eu donez echipa Primăriei, o dau pe un euro, simbolic, că suntem în capitalism. Ideea mea a fost să creez un club după model spaniol, cu fanii care să vină şi să ia acţiuni. Vindem acţiuni cu un ban, nu era nicio problemă. Eu am luat acţiunile de la domnul Walter şi am crezut că pot să le plătesc. Într-un an trebuie să-i achit fostului finanţator contravaloarea a 98,2 % din acţiuni", a spus actualul acţionar la FC „U" SA.

Soluţia finală pentru „Şepcile roşii" este insolvenţa. Clubul se află în proces cu mai multe companii care cer în instanţă declanşarea acestei proceduri, invocând creanţe de câteva sute de mii de euro. Dacă acest lucru se va întâmpla, judecătorul va numi un administrator judiciar. Mărginean a avansat data de 17 decembrie ca termen pentru a găsi un investitor salvator. „Pe 17 decembrie va avea loc Adunarea Generală a Acţionarilor, pe care eu am tot amânat-o în speranţa că vom găsi un investitor. Când acesta a apărut şi a fost serios, a apărut DIICOT. Nu am ce face, după această dată vom declanşa procedura de intrare în insolvenţă cu tot ce presupune aceasta", a mai spus cel poreclit „Limoniu".

În acest moment, Universitatea are datorii ce totalizează aproximativ 2,7 milioane de euro, dintre care undeva la un milion de euro reprezintă sume neachitate către bugetul de stat. Pe de altă parte, clubul trebuie să încaseze undeva la 900.000 de euro plus TVA de la Liga Profesionistă de Fotbal reprezentând tranşa a doua din drepturile de televizare cuvenite în urma clasării pe locul 8 în stagiunea precedentă.

Datoria către Matache poate duce la neprogramare

Florin Matache are de încasat 12.804 dolari şi 5000 de euro din partea Universităţii, sumă reprezentând mai multe salarii restante. Problema „Şepcilor roşii" este că termenul până la care jucătorul trebuia să-şi încaseze aceşti bani a fost depăşit, iar comisiile LPF au înştinţat clubul că are la dispoziţie două zile pentru a efectua plata, altfel se poate trece la prevederile regulamentelor care duc până la neprogramare.

 

Etichete
Comenteaza