Final de poveste pentru „U"? Afacerea cu fraţii Bultoc s-a blocat, clubul e ameninţat cu falimentul

Final de poveste pentru „U
În săptămâna derby-ului local cu CFR, la Universitatea se vorbeşte de insolvenţă şi chiar faliment, după ce tranzacţia cu proprietarii grupului de firme „Meridian Auto" a intrat în impas.

Universitatea riscă să nu termine nici prima parte a campionatului din cauza problemelor financiare enorme cu care se confruntă societatea pe acţiuni. Sâmbătă, „studenţii" ar trebui să joace derby-ul local cu CFR Cluj, însă şi disputarea partidei e condiţionată de plata restanţelor financiare către Florin Matache. Altfel, Liga ar putea să nu programeze „Şepcile roşii" în campionat.

În mai puţin de 10 zile, situaţia la „U" s-a schimbat cu 180 de grade. Joi, înaintea meciului cu Rapid, clubul era ca şi achiziţionat de către proprietarii grupului „Meridian Auto", Călin şi Gheorghiţă Bultoc. Drept dovadă, a doua zi Marius Şumudică a semnat contractul de antrenor invocând o negociere scurtă cu Călin Bultoc, dar şi promisiunile venite din partea lui Traian Gherghişan cel care încă apare în postura de director executiv pe site-ul oficial. Patru zile a ţinut liniştea la Universitatea. Primul semnal de alarmă a fost anularea vizitei lui Călin Bultoc la Cluj luni, când era aşteptat să urmărească „pe viu" meciul cu Rapid. Surprinzător, omul de afaceri a venit a doua zi când a avut o întrevedere scurtă, de 15 minute, cu Emil Boc, în biroul acestuia de la Primărie. Deşi lucrurile păreau a fi rezolvate, iar toată afacerea depindea de o simplă semnătură pe contractul de vânzare-cumpărare a acţiunilor, totul s-a blocat începând de miercuri. Atunci, procurorii DIICOT, însoţiţi de poliţiştii de la BCCO au descins la sediile cluburilor „U" şi Petrolul Ploieşti investigând transferurile jucătorilor între cele două societăţi sportive.

Actualul acţionar majoritar, Ioan Mărginean, spunea că situaţia l-a speriat pe omul de afaceri interesat de preluarea clubului, cu toate că, cel puţin la prima vedere, FC „U" SA ar fi societatea prejudiciată. „Aveam o negociere avansată cu un om interesat, dar se pare că acesta s-ar fi speriat. A cerut timp de gândire încă două-trei zile", spunea Mărginean la finalul săptămânii trecute. Între- timp, acesta a venit cu o variantă-şoc pentru „U": cedarea acţiunilor către Mircea Cenan, zis „Erji", unul dintre cei mai cunoscuţi suporteri ai Universităţii. Înainte, tot Mărginean vorbea despre cedarea Universităţii către Primărie contra unui preţ simbolic, de un euro.


În tot acest timp, jucătorii „Şepcilor roşii" se străduiesc să joace etapă de etapă fără a avea condiţii elementare de antrenament, după cum mărturisea şi Marius Şumudică în momentul în care şi-a dat demisia. La „U" se pune acum problema încheierii primei părţi a campionatului, iar oficialii „Şepcilor roşii" speră la o audienţă consistentă în jocul cu CFR Cluj, de sâmbătă pentru ca, din veniturile obţinute pe bilete, să poată plăti o parte din datorii. Totuşi, şi meciul cu rivala locală stă sub semnul întrebării. Clujenii trebuie să plătească aproximativ 13.000 de euro către Florin Matache, iar termenul a expirat săptămâna trecută. Liga Profesionistă de Fotbal a trimis o adresă prin care le-a cerut clujenilor dovada plăţii către fostul jucător, altfel urmând să fie dispuse sancţiunile prevăzute în regulament: interzicerea drepturilor de transfer, neprogramare şi depunctare. La două neprogramări consecutive, clubul este exclus automat din campionat şi retrogradat în eşalonul inferior.

Derby-ul Clujului ar trebui să se joace sâmbătă, de la ora 18:00, pe Cluj Arena.

„Ultimii bani i-am luat prin iulie"

Viorel Dinu, unul dintre cei mai buni jucători ai lui „U" în înfrângerea cu Petrolul, 0-2, a declarat că situaţia de la club e foarte dificilă şi că ultimii bani i-a încasat în urmă cu patru luni. „Cred că prin iulie am primit ultimii bani. Situaţia e foarte dificilă, dar aşa a fost tot timpul de când am venit aici", a spus Dinu.

Paulinho nu joacă în derby

Mijlocaşul Paulinho Pestana a văzut al şaptelea cartonaş galben al acestui sezon, în meciul din ultima etapă, cu Petrolul, şi va fi suspendat pentru derby-ul de sâmbătă, cu CFR. Nici utilizarea lui Bogdan Pătraşcu nu este singură, jucătorul în vârstă de 32 de ani ieşind accidentat în minutul 27 al partidei de la Ploieşti.

 

Etichete
Comenteaza