Au avut şansa să cumpere „U”, dar au refuzat: Nemţii de la DK Sportler au spus „nu”!

Au avut şansa să cumpere „U”, dar au refuzat: Nemţii de la DK Sportler au spus „nu”!
Ioan Mărginean, acţionarul majoritar al FC „U” SA, i-a contactat în urmă cu o săptămână pe reprezentanţii DK Sportler pentru a-i anunţa că pot veni la Bucureşti pentru a semna preluarea clubului, în condiţiile făcute publice de ei. Aceştia au spus pas.

ZIUA de CLUJ vă prezintă ultimul episod din telenovela implicării firmei DK Sportler la „U" Cluj. După ce întâlnirea de acum două săptămâni, dintre Volker Diergardt, Florian Walter şi Ioan Mărginean s-a terminat rapid, în momentul în care investitorilor li s-a cerut să facă dovada posibilităţii plăţii, cel poreclit „Limoniu" i-a contactat din nou, spunându-le că acceptă oferta de 250.000 de euro, cea pe care au făcut-o publică. În faţa unei întâlniri finale, în care urmau să se semneze actele, Volker Diergardt a spus „nu", într-un mail trimis lui Mărginean.

Interesul nemţilor de la DK Sportler pentru FC „U" a ţinut prima pagină al ziarelor timp de aproape două săptămâni. Punctul culminant al poveştii a fost vizita acestora la Cluj, când, Vasile Miriuţă, Christopher Obi, Volker Diergardt şi Marian Costea au vizitat stadionul, s-au întâlnit cu primarul Emil Boc şi au negociat cumpărarea acţiunilor la sediul clubului. Au cerut, atunci, timp de gândire, iar după mai multe zile au revenit, pregătiţi să facă oferta finală, una de 250.000 de euro, plus 1,75 de milioane de euro pentru plata datoriilor, cu 400.000 de euro mai puţin decât varianta iniţială. Ajunşi la discuţia cu Florian Walter şi Ioan Mărginean, nemţii au dat înapoi în momentul în care li s-a cerut să facă dovada că au de unde să plătească cei 250.000 de euro, care urmau să meargă către plata restanţelor jucătorilor. Întorşi în Germania, cei de la DK Sportler, prin Volker Diergardt, au explicat pe site-ul ucluj.ro că au fost daţi afară fără nici un motiv de la negocieri şi că ei aveau, în realitate, pregătiţi banii ceruţi.
În acest sens, germanii şi-au reiterat oferta către Ioan Mărginean, corespondând cu acesta prin intermediul mai multor e-mailuri. La ultimul dintre ele, „Limoniu" le-a transmis că acceptă propunerea lor şi că-i aşteaptă la întâlnirea finală, luni, 26 noiembrie. „Sunt de acord cu propunerea de mai jos şi vă aştept în Bucureşti luni, 26 noiembrie, la hotelul Howard Johnson, pentru a semna actele şi a încheia afacerea. Vă rog să-mi transmiteţi detaliile de zbor", le-a transmis „Limoniu". Cu oferta acceptată, Volker Diergardt a făcut un anunţ ciudat: „Domnule Mărginean, în Germania două cluburi de tradiţie (MSV Duisburg şi Alemannia Aachen) au probleme financiare. Voi discuta cu acele cluburi, iar în funcţie de rezultat vă voi anunţa prin intermediul unui e-mail dacă mai sunt dispus să ajut sau nu „U" Cluj. În acest moment: NU! Deci, nu voi veni la Bucureşti luni, 26 noiembrie. Vă mulţumesc pentru e-mail şi transmit toate cele bune pentru „U" Cluj!", a fost răspunsul lui Volker Diergardt. Acelaşi personaj declarase în urmă cu o săptămână pentru site-ul suporterilor, ucluj.ro, că oferta făcută e valabilă, dar că Mărginean şi Walter nu vor să vândă clubul. „Îmi pare rău că nu am reuşit să ajungem la o înţelegere cu Florian Walter. Dar aşa este în afaceri, nu întotdeauna iese totul aşa cum îşi propui. Oricum, aşa cum am scris în e-mail-ul pe care l-am trimis la club, suntem deschişi să negociem în continuare, chiar şi să oferim sprijin, dacă vom fi solicitaţi", a spus Volker Diergardt pentru sursa citată.

Acţiunile, la liber

FC „U" SA a scos la vânzare în urmă cu trei luni un număr de peste 1,2 milioane de acţiuni, iar acţionarii au avut drept de preemţiune la achiziţionare. Cum nici o societate acţionară a FC „U" SA nu şi-a manifestat intenţia de a achiziţiona pachetul, acestea sunt scoase automat pe piaţă şi pot fi achiziţionate de oricine doreşte. Practic, cu 520.000 de lei, orice societate sau persoană fizică poate deveni acţionar majoritar la Universitatea fără să mai poarte vreo negociere cu Ioan Mărginean sau Florian Walter. „Acţiunile pot fi luate de oricine, integral sau pe pachete mai mici fără să mai discute cu nimeni din actualul acţionariat", a explicat o persoană din conducerea clubului.


Cu şepcile roşii pe...piept

După ce au renunţat la promovarea firmei Romprest pe tricourile de joc, „studenţii" vor evolua în derby-ul de mâine cu alte însemne pe partea frontală a echipamentului. Astfel, elevii lui Marius Popescu vor îmbrăca tricouri care, în loc de sponsor, vor avea înscripţionată o şapcă roşie, cu trimitere la supranumele echipei.

 

Etichete
Comenteaza