Rui Pedro, "coordonator" în echipa etapei din Liga Campionilor. „Joacă" în spatele lui Messi şi Gotze

Rui Pedro,
Portughezul Rui Pedro, de la CFR Cluj, a fost unul din remarcaţii etapei a 5-a din grupele Ligii Campionilor la fotbal, fiind inclus în echipa etapei, conform clsamentului realizat pe site-ul UEFA în funcţie de voturile fanilor respectiv al consultanţilor de specialitate ai forului internaţional.

După hattrick-ul din meciul cu Braga, Rui Pedro face parte din echipa etapei alături de nume ca Messi, Daniel Alves, Gotze, Wilian sau Mutinho.

El este poziţionat pe postul de mijlocaş central, încadrat de Motunho şi Seba, în spatele vârfurilor Willian, Messi şi Gotze.

Fotbalistul portughez a primit nota 8 din partea experţilor UEFA şi 8,6 din partea fanilor, în clasamentul „Player Rater" de pe site-ul forului internaţional.

Note mai mari din partea experţilor au primit doar Messi - 8.8 şi Willian - 8.3, alţi Bruno, de la LOSC Lille, Feghouli, de la Valencia şi Vidal, de la Juventus, obţinând nota 8. În clasamentul voturilor fanilor Rui Pedro este însă al doilea, după Messi, ce a obţinut 8,7.

Componenţa echipei etapei, conform UEFA Player Rater, este următoarea:
Sirigu (PSG) - Daniel Alves (Barcelona), Mexes (AC Milan), Chiellini (Juventus), Fuchs (Schalke) - Moutinho (Porto), Rui Pedro (CFR Cluj), Seba (Malaga) - Willian (Şahtior Doneţk), Messi (Barcelona), Gotze (Borussia Dortmund).

De subliniat că Rui Pedro nu este primul CFR-ist ce face parte dintr-o echipă a etapei în actuala ediţie a Ligii Campionilor.

Astfel, în prima etapă din faza grupelor formaţia „feroviară" a avut, după victoria de la Braga, chiar doi reprezentanţi în echipa etapei, pe Bastos şi Felgueiras, în timp ce în etapa a 3-a, după egalul eroic de la Istanbul, când au jucat în zece oameni, Piccolo a fost inclus în rândul performerilor etapei.

Vezi un reportaj video despre Rui Pedro aici.

 

Comenteaza