Istoria recentă a Ligii I lasă loc de speranţe pentru “U”

Istoria recentă a Ligii I lasă loc de speranţe pentru “U”
Zestrea de 15 puncte cu care „studenţii” au încheiat turul campionatului ar putea fi suficientă pentru ca echipa să se salveze la retrogradare, în cazul unui parcurs acceptabil în partea secundă, arată statisticile ultimelor sezoane.

Turul Ligii I s-a încheiat, iar mâine debutează partea a doua a campionatului. La fel ca şi în iulie, Universitatea şi Pandurii deschid balul, jucând primul meci din retur. „Studenţii" au terminat turul cu 15 puncte şi ocupă prima poziţie care duce în eşalonul secund. Istoria ultimelor trei sezoane arată, însă, că dintre echipele care au terminat turul pe poziţie retrogradabilă, măcar una s-a salvat până la urmă.

În sezonul trecut, ultimele patru locuri ale Ligii I, la finalul turului, erau ocupate de Târgu-Mureş (16 puncte), Sportul (13), Concordia Chiajna (10) şi Dacia Mioveni (8). Ilfovenii au avut, apoi, un parcurs miraculos şi au terminat campionatul pe locul 10, în timp ce Mureşul a tras tare până în ultimele etape, însă n-a reuşit să scape de Liga a II-a. Acum, ultimele patru echipe sunt şi formaţiile cu cele mai mari probleme financiare din campionat. Poziţia a 18-a e „arestată" de CS Severin încă de la începuturile campionatului, iar apoi vin, în ordine, Bistriţa, Iaşiul şi „U" Cluj. „Studenţii" sunt despărţiţi de doar două puncte de salvare, locul 14 fiind ocupat de Oţelul Galaţi (17 puncte), formaţie sancţionată cu două puncte, ca urmare a neplăţii unui fost jucător. Apoi, până la locul 12 urmează alte două echipe - Mediaş şi Ceahlăul - care au acumulat 19 puncte. Practic, misiunea de salvare pe plan sportiv nu e deloc imposibilă pentru clujeni, care au de jucat în acest retur pe teren propriu cu echipe precum CS Severin, Concordia Chiajna, Gaz Metan Mediaş sau CSMS Iaşi, iar apoi au deplasări aparent accesibile la Bistriţa sau chiar Piatra Neamţ. Totuşi, situaţia financiară ar putea „decapita" echipa „studenţilor", jucătorii şi antrenorii aşteptând în continuare un investitor minune care să salveze situaţia. „Ne antrenăm şi aşteptăm să răsară soarele şi pe strada noastră. „U" nu a murit după un război mondial, aşa că va trece şi peste asta", a spus antrenorul de avarie al „Şepcilor roşii", Marius Popescu.

Totuşi, ultimele evoluţii au darul de a-i speria pe fanii Universităţii. Echipa pierde de patru partide consecutive, în care a încasat un total de 10 goluri şi a marcat doar de două ori. Ultimul punct obţinut de clujeni datează tocmai de pe 26 octombrie, 1-1 cu Oţelul, în timp ce precedenta victorie a fost obţinută acum aproape două luni, 1-0 cu Ceahlăul, pe 5 octombrie. Pentru partida de mâine, Marius Popescu poate conta pe Paulinho, suspendat contra CFR-ului, însă vor lipsi Muzac şi Krumov.

Cum au arătat "retrogradatele" după turul ultimelor trei campionate

Ediţia 2009-2010: locul 18. Ceahlăul (10 puncte), 17. Bistriţa (14 puncte), 16. Alba Iulia (14 puncte), 15. Inter Curtea de Argeş (16 puncte).
Au retrogradat Pandurii, Iaşiul, Ceahlăul şi Alba Iulia, însă gorjenii şi-au cumpărat apoi locul de la Inter Curtea de Argeş.

Ediţia 2010-2011: locul 18. Sportul (10 puncte), 17. Urziceni (17 puncte), 16. Pandurii (17 puncte), 15. Brăneşti (17 puncte)
Au retrogradat Sportul, Urziceni, Brăneşti şi Craiova. Sportul a fost menţiuntă, însă, în prima ligă după excluderea Timişoarei şi a Gloriei Bistriţa, echipe care n-au primit licenţa.

Ediţia 2011-2012: locul 18: Mioveni (8 puncte), 17. Chiajna (10 puncte), 16. Sportul (13 puncte), 15. Mureş (16 puncte)
Au retrogradat Mioveni, Sportul, Voinţa Sibiu şi FCM Târgu-Mureş.

*statistica a fost preluată de pe portarul labtof.ro.

S-au pus în vânzare biletele pentru Pandurii

Clubul clujean a anunţat că biletele pentru meciul cu Pandurii, programat mâine, la ora 18:00, pe Cluj Arena, pot fi achiziţionate încă de azi, de la casele de bilete ale stadionului. Preţurile variază între 10 lei la peluze şi 35 de lei la tribuna I. În tur, echipa gorjeană a spulberat Universitatea, scor 6-2, meci în urma căruia Claudiu Niculescu a demisionat din funcţia de antrenor.

 

 

Etichete
Comenteaza