“U” Cluj, între lupta din teren şi litigiile cu foştii jucători. Ultimul pe listă, Claudiu Niculescu

“U” Cluj, între lupta din teren  şi litigiile cu foştii jucători. Ultimul pe listă, Claudiu Niculescu
Universitatea va juca mâine cu Pandurii Târgu Jiu, dar în paralel are de dus o bătălie şi la comisiile Ligii. Claudiu Niculescu este ultimul care şi-a depus memoriu pentru a solicita banii restanţi.

Idolul tribunelor de pe Cluj Arena, Claudiu Niculescu, a depus memoriu la comisiile Ligii Profesioniste de Fotbal şi solicită, conform unei informări postate pe site-ul oficial al echipei, suma de 64.978 de lei. Mai mult, un alt fost jucător, Florin Matache, a depus un nou memoriu prin care cere banii pe lunile august şi septembrie, asta în condiţiile pe 12 septembrie a fost declarat jucător liber! Reamintim că Matache a încasat deja mai bine de 68.000 de lei, „studenţii" riscând în caz contrar să nu joace cu CFR. Pe plan sportiv, elevii lui Marius Popescu încearcă din nou imposibilul, respectiv măcar un egal azi, contra Pandurilor, într-un meci programat pe Cluj Arena, de la ora 18:00.

Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul LPF va analiza pe 5 decembrie memoriul depus de Claudiu Niculescu, acum antrenor al FC Bihor. Atacantul s-a retras oficial de la „U", dar şi din fotbal, în urmă cu mai bine de două luni, moment în care a încasat suma de 15.000 de lei. Cele două părţi au convenit ca jucătorul să-şi primească într-un anumit termen, de maxim o lună, restul sumei de bani. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, Niculescu a dus cazul pe masa comisiilor. Interesant este, însă, cel de-al doilea litigiu cu Florin Matache. Fostul portar şi Universitatea păreau să-şi fi încheiat conturile la mijlocul săptămânii trecute, atunci când clubul i-a virat în cont aproximativ 68.000 de lei, reprezentânt salariile restante pe aproape trei luni. Cu toate astea, Matache a depus o cerere prin care solicită să fie plătit şi pe august şi septembrie, deşi contractul său cu clubul clujean s-a încheiat printr-o decizie a comisiilor Ligii, pe 12 septembrie. În cazul fostului portar, site-ul LPF anunţă că decizia e „în pronunţare".

În paralel, pe plan sportiv, jucătorii Universităţii încearcă să obţină măcar un egal din meciul cu cea de-a treia clasată, Pandurii Târgu Jiu, după ce au pierdut pe bandă rulantă ultimele patru partide. „Studenţii" şi-au încasat în această săptămână o parte mică din salariile pe ultimele trei luni, astfel că au renunţat la ideea unui protest şi s-au antrenat la parametri normali. Marius Popescu e convins că jucătorii săi vor da dovadă de profesionalism şi în partida de azi şi spune că e încrezător că echipa poate obţine măcar un egal contra Pandurilor. „Până acum am fost aproape să obţinem ceva în aproape fiecare meci. Sper ca de data aceasta să şi reuşim. Jucătorii au fost şi rămân sută la sută profesionişti, chiar nu am ce să le reproşez din acest punct de vedere", ne-a spus, ieri, „Papi". Antrenorul nu are prea multe motive de bucurie în ceea ce priveşte lotul pe care-l are la dispoziţie. Pătraşcu este în continuare indisponibil din cauza unei probleme musculare, în timp ce Muzac şi Krumov sunt suspendaţi. Astfel, Popescu ar putea trimite în teren următorul „11": Balauru - Ciupe, Erico, Christou, Nicola - Gheorghe, Szilagyi - Paulinho, Dinu, Dos Santos - Cleion.

În tur, Pandurii au făcut scor contra Universităţii, câştigând cu 6-2. Partida de azi, cea care deschide returul Ligii I, se va disputa de la ora 18:00, pe Cluj Arena, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro. 7

Abonaţi
la meciurile
de vineri

LPF a dat publicităţii programul următoarelor două etape ale campionatului, ultimele din 2012, iar Universitatea va juca de fiecare dată vinerea. Astfel, meciul cu Gloria Bistriţa, din deplasare, este programat pentru 7 decembrie, de la ora 18:00 (Digisport), în timp ce partida cu Steaua se va juca pe 14 decembrie, de la ora 20:00, în direct la Dolce Sport.

 

Etichete
Comenteaza