Unirea Dej este noul lider al Diviziei A1 GALERIE FOTO

Unirea Dej este noul lider al Diviziei A1 GALERIE FOTO
CS Unirea Dej a învins cu 3-1 formaţia Tomis Constanţa şi a urcat pe prima poziţie a clasamentului Diviziei A1 la volei masculin.

Sala Sporturilor din Dej a găzduit în această după-masă confruntarea dintre primele două clasate ale Diviziei A1 la volei masculin: Tomis Constanţa şi Unirea Dej. Chiar dacă în centrul oraşului Dej au avut loc o serie de manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, aproape 1000 de persoane au ales să răspundă "prezent" invitaţiei de a vedea derby-ul rundei a IX-a.
Chiar şi aşa, sărbătoarea a fost marcată şi în sală. Brigada "Nişte Dejeni" a afişat mesajul "Nu vom uita în veci al nostru trecut/ Nici eroii ce-n lupte pentru noi au căzut".

Partida a început perfect pentru dejeni (3-1, 6-3, 8-6), care au reuşit să se menţină în avantaj (10-8, 13-8, 16-12) pe parcursul primei părţi a jocului (19-16, 21-18). Oaspeţii au egalat la 22, iar meciul s-a aprins. Ambele formaţii au avut nenumărate ocazii de a pecetlui soarta primei runde (24-22, 26-25, 28-27, 29-30), însă, în final, uniriştii au câştigat setul cu 34-32.

În startul actului secund, oaspeţii au preluat conducerea (2-4, 5-6), dar dejenii au echilibrat partida (6-6, 8-8, 9-9). Tofan a semnat punctul desprinderii, iar jocul a decurs în favoarea formaţiei de pe Someş (15-13,18-14). Cinci puncte avans (19-14) au fost suficiente pentru ca dejenii să nu scape setul din mână. În final, tabela de marcaj a indicat 25-17 în favoarea
gazdelor.

Oboseala s-a resimţit în rândul uniriştilor, care au început dezastruos runda cu numărul trei (0-3,0-6). În ciuda indicaţiilor oferite de antrenorul Victor Lazăr, dejenii nu au reuşit să îşi revină (4-9, 9-13, 9-19) şi au preferat să "sacrifice" setul. Mai mulţi voleibalişti, printre care Suson, Cuk, Tofan sau Dascălu au fost odihniţi pentru setul patru. Sportivii din Constanţa s-au
 cu rezervele Unirii şi au câştigat cu 25-12.

În ultimul set, pe teren au reintrat jucătorii de bază ai formaţiei din Dej. După 4-2 şi 8-2, constănţenii s-au apropiat la numai un punct (16-15) şi au egalat la 17. Gazdele au profitat de sprijinul şi susţinerea spectatorilor, au preluat conducerea (21-20), au turat motoarele (23-20) şi şi-au adjudecat runda cu 25-21 şi partida cu 3-1.

"Cine e pe primul loc, cine e pe primul loc, Dejul e, Dejul e!" a fost scandarea care s-a auzit minute în şir în Sala Sporturilor din Dej. În urma acestui meci, care a durat mai bine de două ore, CS Unirea Dej a trecut pe prima poziţie a clasamentului Diviziei A1 la volei masculin.

"A fost un meci foarte bun făcut de echipa noastră, chiar dacă în setul trei am avut o cădere, dar este important că am reuşit să ne revenim şi să terminăm un joc pe care, spun eu, l-am dominat de la cap la coadă. Pentru mulţi este o surpriză faptul că suntem echipa care conduce clasamentul în acest moment. Ne bucurăm că suntem în această postură, o postură în
care mulţi nu ne-au văzut la începutul campionatului", a declarat pentru ziuadecj.ro Victor Lazăr, antrenorul Unirii Dej.

Pentru formaţia din Dej urmează partida din Challenge Cup cu Vojvodina NoviSad. Întalnirea va avea loc miercuri, la Dej şi va începe de la ora 18.

 

Etichete
Comenteaza