„U” se destramă. Brazilienii spun adio echipei în această iarnă

„U” se destramă. Brazilienii spun adio echipei în această iarnă
Lupta pentru evitarea retrogradării se anunţă cu atât mai dificilă pentru clujeni cu cât aceştia vor fi lipsiţi de aportul jucătorilor „cariocas” începând cu 2013.

Alex Dos Santos, Erico da Silva şi Cleiton de Melo au semnat contracte cu clubul clujean doar până în 31 decembrie 2012, iar „studenţii" aveau posibilitatea să-i achiziţioneze definitiv. Cum acest lucru are şanse infime să se întâmple, e de aşteptat ca cei trei fotbalişti „cariocas" să-şi încheie conturile cu echipa clujeană imediat după jocul cu Steaua, ultimul al anului.

În luna iunie când au venit la Universitatea, toţi brazilienii, cinci la număr în acel moment, au semnat angajamente doar pe şase luni. Trei dintre ei, Alex Dos Santos, Cleiton de Melo şi Erico da Silva au devenit oameni de bază în formaţia „studenţilor", în timp ce lui Alex Santiago i s-a reziliat contractul după doar o lună. Alex Braz, al cincilea jucător din „Ţara Cafelei" venit pe Cluj Arena a avut, însă, o soartă total nefericită. Mijlocaşului i s-a descoperit o afecţiune serioasă la rinichi şi a fost internat mai bine de două săptămâni în spital. Medicii l-au oprit pentru o perioadă îndelungată de la efort, iar şansele ca el să revină pe teren în fotbalul profesionist sunt, oricum, mici.
Alex Dos Santos a fost primul nume mare venit la „U" după preluarea conducerii de către Anamaria Prodan. Jucătorul în vârstă de 22 de ani a fost împrumutat pentru şase luni de la Fluminense, după un retur excelent de campionat făcut la Concordia Chiajna. Pentru echipa „Şepcilor roşii", Alex a jucat 17 meciuri, într-o partidă fiind suspendat, şi a marcat un gol. Aportul său la punctele obţinute de „U", 16 la număr, a fost, însă, mult mai mare. Brazilianul a devenit un veritabil specialist în obţinerea loviturilor de la 11 metri. Din cele şase lovituri de pedeapsă obţinute de clujeni, trei au venit în urma unor acţiuni ale lui Alex. Ultima „ispravă" de acest gen s-a petrecut tocmai în ultima partidă, cu Pandurii Târgu-Jiu, când mijlocaşul stânga a fost busculat în careu de Pleaşcă, iar „centralul" a dictat lovitură de la 11 metri. Dos Santos a vrut să execute, dar Marius Popescu i-a făcut semn să-l lase pe Viorel Dinu. Atacantul a ratat, însă, şutul său fiind pradă uşoară pentru portarul Mingote.

La fel ca Dos Santos, Erico da Silva a venit şi el sub formă de împrumut, dar de la celebra echipă Palmeiras. Jucătorul a avut un debut nefericit în alb-negru, fiind eliminat destul de uşor în chiar prima etapă, însă după revenirea în echipă a devenit om de bază. Fundaşul central a strâns 13 partide, toate ca titular, fără să marcheze vreun gol. Pentru a-l achiziţiona definitiv, „Şepcile roşii" ar trebui fi să achite până la 30 noiembrie, conform contractului semnat în vară, aproximativ 350.000 de euro. Cleiton de Melo le-a scos „peri albi" fanilor Universităţii, ratând patru ocazii monumentale contra Pandurilor, într-un meci încheiat cu un rezultat nedrept, 1-1. Brazilianul a fost împrumutat la Cluj direct din prima ligă braziliană, de la Portuguesa, iar pentru Universitatea a jucat 15 meciuri şi a marcat trei goluri, primul tocmai contra Stelei, pe Naţional Arena, deşi televiziunile l-au creditat eronat pe Viorel Dinu ca şi marcator. Jucătorul în vârstă de 28 de ani a alternat execuţiile extrem de sigure de la meciurile cu Viitorul Constanţa ori Oţelul Galaţi, cu ratările exasperante, aşa cum s-a întâmplat cu Pandurii, dar şi la Vaslui.

Astfel, legiunea braziliană mai are la dispoziţie două partide pentru a lăsa Universitatea cu o zestre de puncte destul de solidă care să le mai lase loc de speranţe fanilor pentru salvarea de la retrogradare. Vineri, „U" joacă la Bistriţa într-un meci care se anunţă de „totul sau nimic."

425.000
de euro

este suma la care e cotat Alex Dos Santos de către site-ul transfermarkt.de.

 

Etichete
Comenteaza