Boc le cere oamenilor de afaceri din Cluj să se implice în problema Universităţii. De ce nu poate Primăria să preia clubul

Boc le cere oamenilor de afaceri din Cluj să se implice în problema Universităţii. De ce nu poate Primăria să preia clubul
Cu un picior în groapă, Universitatea Cluj ar putea primi un ajutor de la oamenii de afaceri clujeni. Cu condiţia ca aceştia să se implice şi cu bani, nu doar cu declaraţii de dragoste, cere primarul Emil Boc, care adaugă că Primăria nu poate prelua clubul, aşa cum cer suporterii.

Boc face şi astăzi un apel la oamenii de afaceri din Cluj, după ce în urmă cu câteva luni a făcut acelaşi lucru fără niciun fel de rezultat. "Oamenii de afaceră să nu aştepte soluţii miraculoase ci să vină alături de Primărie", cere el. "Să se adune zece care se bat în piept că sunt mari iubitori ai Universităţii, să-şi asume preluarea clubului cu tot cu pasivele. Dar Primăria nu poate plăti, legal, datoriile private de 3 milioane de euro".

Nu e prima dată când Boc cere ajutorul oamenilor de afaceri din oraş în chestiunea clubului Universitatea, sufocat de datorii şi cu mare parte din lot plecată la Petrolul Ploieşti. "Nu ascund că am intenţia ca în perioada următoare să chem primii 50 de contributori la bugetul local, să-i invit să fie alături de Universitatea Cluj, prin mijloace specifice. Ca soluţie pe termen mediu şi lung, trebuie să fie un investitor privat care să dea credibilitate şi susţinere financiară echipei. Acum gestionăm o situaţie de criză", spunea Boc în iulie.

UPDATE Emil Boc a precizat acum o săptămână şi jumătate că dacă datoriile vor fi plătite, ceea ce Primăria nu poate face în mod legal, municipalitatea este deschisă se se implice ulterior în sprijinirea echipei. "Da, ne putem implica, dar nu singuri, eventual pe lângă un investitor; nu avem cum să acoperim un buget de 4 milioane de euro (în sezonul trecut clubul a dispus de un buget de peste 4,5 mil. euro, nred.)", a precizat edilul pentru reporterul ziuadecj.ro la finalul conferinţei de presă organizată cu ocazia primirii de către Cluj a titlului de Capitală Culturală Europeană, la o zi după gestul memorabil al suporterilor lui "U", care au dus bani fotbaliştilor la vestiar.

Întrebat atunci dacă nu ar putea stimula investitorii privaţi să se implice la echipă edilul a punctat: "Toată lumea zice de oamenii de afaceri, dar oamenii de afaceri sunt zgârciţi", a precizat atunci Boc.

Etichete
Comenteaza