Coincidenţă sau strategie? "U" apelează la juniori pentru meciul cu Steaua

Coincidenţă sau strategie?
Dos Santos, Cleiton şi Paulinho s-au scos din joc pentru ultima partidă a anului, iar lui Năstăsie şi Lupu le-au expirat împrumuturile şi s-au întors tocmai la formaţia din Ghencea. Marius Popescu n-are de ales şi va conta pe puştii de 18 ani.

Pentru că zăpada a acoperit Ardealul, brazilienii Alex Dos Santos şi Cleiton, alături de portughezul născut în insula Madeira, Paulinho Pestana, şi-au luat vacanţă mai devreme şi se vor întoarce în locuri mai calde. Cei trei s-au scos din joc, voit sau nu, pentru meciul cu Steaua, iar antrenorul Marius Popescu trebuie să improvizeze pentru partida de vineri. "Papi" a rămas şi fără aportul lui Ionuţ Năstăsie şi Valeriu Lupu, celor doi jucători expirându-le în urmă cu o săptămână împrumuturile de la formaţia "roş-albastră". Pentru ca tabloul să fie complet, Viorel Dinu acuză probleme musculare şi are şanse mici să intre pe teren.

Cu -15 în "clasamentul adevărului", la "U" e un "ger" teribil, iar situaţia nu dă semne că s-ar putea încălzi nici după jocul cu Steaua. "Studenţii" au avut şansa imensă să câştige la Bistriţa, deşi au jucat o bună perioadă din meciul cu Bistriţa în doar opt jucători de camp. Eliminările lui Cleiton şi Paulinho, ambii pentru lovirea adversarului, puteau fi compensate de Vasile Gheorghe, dar mijlocaşul a ratat dintr-o fază în care era mai complicat să trimită pe lângă poartă decât să înscrie. Gheorghe a reuşit, însă, imposibilul! Jocul de la Bistriţa l-a lăsat, însă, pe Marius Popescu fără trei oameni importanţi înaintea ultimei întâlniri a anului, cea cu Steaua. Cleiton şi Paulinho au văzut roşu, iar Dos Santos a primit, cum era de aşteptat, cartonaşul galben, al patrulea al sezonului, şi implicit suspendarea pentru un meci. Cei trei vor pleca, cel mai probabil, în această săptămână de la echipă, iar şansele să se mai întoarcă în 2013 sunt minime. Aceştia au fost acuzaţi de către fani că s-au eliminat intenţionat pentru meciul cu Steaua, iar impresarul Anamaria Prodan, cea care i-a adus la Cluj, a fost mai puţin vehementă în negarea acuzelor. "Eu am vorbit cu patronul Mărginean (Ioan Marginean -n.r.), era ?i el pu?in supărat pentru cartonaşele rosii. Aceşti jucători vor pleca şi nu pot să arunc o pată neagră pe ei, că s-ar fi dat la o parte, deoarece în aceste condiţii nimeni nu ii va mai lua. Merită sa faci asemenea acuzaţii când eu am acolo atâţia jucători cărora va trebui să le gasesc echipă?", a spus Prodan pentru Sport Total FM. În condiţiile date, Marius Popescu nu are de ales şi va apela la câţiva junior pentru partida de vineri. Unul dintre ei va fi, foarte probabil, Andreas Calcan, unul dintre cei mai talentaţi tineri fotbalişti ai "Şepcilor roşii". "În nebunia mea eu mi-am calculat că obţinem şase puncte din meciurile cu Pandurii şi Bistriţa. Uite că am fost foarte aproape să o facem, am condus ostilităţile în ambele partide. Vine meciul cu Steaua şi vrem să facem o figură cât mai frumoasă, sper să fie multă lume la stadion şi să ne luăm "la revedere" de la fani cu un joc bun. Nu vreau să vorbesc despre gestul celor doi (Cleiton şi Paulinho - n.red), eu unul nu am înţeles ce a fost în capul lor. Voi lua câţiva juniori în lot, e şansa lor, sunt copii talentaţi", a spus Popescu.

Meciul dintre "U" şi Steaua, ultimul al anului pentru cele două formaţii, se va juca vineri, de la ora 20:30, pe stadionul Cluj Arena. În tur, Steaua a câştigat "la pas", scor 5-1.

Etichete
Comenteaza