Ora de portugheză s-a încheiat la "U"! Patru jucători, "out" dintr-un "foc"

Ora de portugheză s-a încheiat la
Portughezul Paulinho, alături de brazilienii Cleiton de Melo, Alex dos Santos şi Erico da Silva şi-au încheiat ieri conturile cu echipa clujeană.

Aşa cum era de aşteptat, Paulinho şi Cleiton au spus „adio" Universităţii Cluj încă din prima zi a săptămânii. Cei doi erau suspendaţi pentru jocul cu Steaua Bucureşti, din cauza cartonaşelor roşii primite la Bistriţa şi, în plus, angajamanetele lor cu echipa clujeană expirau la finalul anului. Tot ieri, conducerea „Şepcilor roşii" a decis să rezilieze înainte de termen şi contractele cu Erico da Silva şi Alex Dos Santos, cei doi brazilieni urmând să părăsească Clujul în această săptămână.

Lotul Universităţii Cluj se subţiază văzând cu ochii. „Şepcile roşii" au rămas ieri, dintr-o lovitură, fără patru jucători. Paulinho Pestana şi Cleiton de Melo au intrat în gura suporterilor în timpul meciului din ultima etapă, cu Gloria Bistriţa, când au fost eliminaţi stupid, după ce şi-au lovit adversarii fără minge. Portughezul şi-a cerut scuze în repetate rânduri pentru gestul său necugetat, iar unii colegi au povestit apoi că a plâns minute bune în vestiar, la finalul jocului. Cleiton a compromis din nou şansele echipei sale la o victorie, după ce în urmă cu o săptămână şi jumătate, în partida cu Pandurii Târgu-Jiu, a ratat cinci ocazii din postura de singur cu portarul. Ambii şi-au dat acordul pentru rezilierea contractelor, mai fiind de pus la punct doar câteva detalii.

Situaţia e surprinzătoare în cazul fundaşului Erico da Silva. Acesta era împrumutat până la 31 decembrie de la Palmeiras, dar conducerea „studenţilor" a luat decizia de a întrerupe contractul, deşi putea fi utilizat în jocul cu Steaua, de vineri. În fine, Alex Dos Santos a decis de comun acord cu clubul întreruperea colaborării, fiind nevoit să se întoarcă în Brazilia, acolo unde soţia sa va naşte în următoarele luni. Mijlocaşul în vârstă de 22 de ani este împrumutat la „U" de la formaţia Fluminense, contractul fiind valabil doar până la finalul anului. Dacă Universitatea ar fi decis să-l păstreze definitiv, suma de transfer ar fi ajuns la aproape 450.000 de euro, conform contractului stabilit de cele două părţi.
Cu cei patru jucători plecaţi ieri de la echipă, lista absenţelor pentru meciul cu Steaua ajunge la şapte. Popescu nu va putea conta pe Năstăsie şi Lupu, care şi-au încheiat contractele de împrumut şi s-au întors la formaţia „roş-albastră" şi nici pe Bogdan Pătraşcu, accidentat de mai multă vreme. Singura veste bună vine din partea lui Viorel Dinu, care şi-a revenit după problema musculară ce l-a ţinut departe de gazon la Bistriţa şi va putea evolua în meciul cu de vineri. În condiţiile date, Marius Popescu va apela la mai mulţi juniori pentru a putea încropi un lot pentru duelul cu liderul la zi al Ligii I. Andreas Calcan sau Mădălin Mureşan sunt doar doi dintre tinerii care ar putea prinde lotul de „18", însă pe lista lui „Papi" mai sunt şi alţi cinci-şase jucători din echipa care a câştigat în vară campionatul naţional la categoria de vârstă rezervată jucătorilor născuţi după 1995.

Babuţan i-a acuzat că au luat "roşu" intenţionat

Directorul sportiv al Universităţii, Aurelian Babuţan, a oferit o declaraţie interesantă pentru ziarul „Sportul Bistriţean", afirmând că Paulinho şi Cleiton au căutat să fie eliminaţi pentru a nu juca împotriva Stelei. „Eliminările au fost corecte. Cred că cei care au primit roşu au vrut să nu joace în ultima etapă din acest an. Altfel nu se poate explica de ce au procedat aşa, la 0-0, fără presiune, pe început de meci", a spus Babuţan pentru sursa citată.

Comenteaza