Walter mută nebunul ca să evite şahul!

Walter mută nebunul ca să evite şahul!
Către şapte milioane de euro zice "U" Cluj că are datorii. Cifra, decupată din cererea de intrare în insolvenţă, e mult diferită de cea vehiculată până acum chiar de către Mrele Blond sau de Micul Walter, ei vorbind până ieri despre vreo trei milioane de euro la rotunjirea în sus. Şi atunci, de unde diferenţa?

Când se vor pune la masa creditorilor, toţi cei care au de recuperat bani de la Universitatea abia dacă vor putea spera la o alună şi o măslină, pentru că aperitivul, felul de bază şi desertul le revendică...Walter! Făcând noi calcule pe colţul mesei (acolo îi place lui Mărginean să stea ca să toarne în pahare), deducem că fostul acţionar majoritare al clubului se înscrie cu vreo 3,5 milioane de euro pe care i-ar avea de recuperat de la "U", creditări făcute în perioada de maximă generozitate. Destoinicul său paharnic, devenit peste noapte patron pe modelul împroprietăririi iobagilor cu ocazia mutării feudei, s-a gândit să ceară insolvenţa clubului. De parcă noi am crede că el are voie să gândească!

DIICOT-ul cercetează cum i-ar putea imputa lui Walter nişte bani pentru mişcările de jucători pe care le-a făcut în vară. Între timp, Walter a găsit modalitatea de a revendica el bani de la „U"! Asistăm aşadar la un joc de şah în care patronul clubului Petrolul mută doar cu nebunul pentru că altceva nu mai are.

Mi-e greu să cuantific miza. Ştiu doar că salvarea Universităţii e greu să mai vină de pe această tablă de şah. Când cei care pot să o facă vor extrage din rahatul actual brandul "U" Cluj, vom putea vorbi despre renaştere. O purificare pe unde am mai fost - prin grădini cu pretenţii de stadioane ale ligilor inferioare - devine acum necesară. Va urma!

 

Etichete
Comenteaza