Alexandrion Group vrea Universitatea, dar nu şi societatea lui Mărginean

Alexandrion Group vrea Universitatea, dar nu şi societatea lui Mărginean
Milionarul sirian Nawaf Salameh, preşedintele Alexandrion Group, a făcut ieri un veritabil tur de forţă în Cluj, unde s-a întâlnit cu primarul Emil Boc şi cu preşedintele CJ, Horia Uioreanu.

Preşedintele Alexandrion Group, Nawaf Salameh, a urmat traseul pe care, în ultimele şase luni, l-au parcurs atât fraţii Bultoc, dar şi nemţii de la DK Sportler, cu mai multă sau mai puţină discreţie. Însoţit de doi apropiaţi, Salameh a vizitat ieri stadionul Cluj Arena, a avut întâlniri cu Emil Boc şi Horia Uioreanu, după care s-a urcat în avion şi a plecat spre Bucureşti. Concluziile vor fi oferite în următoarea perioadă şi vizează un plan ce va demara din vară, actuala societate fiind considerată falimentară şi imposibil de gestionat din cauza datoriilor.

Concret, Salameh i-a mărturisit primarului Emil Boc că e dispus să construiască un proiect pe termen lung la Universitatea Cluj, însă pornind de la o societate comercială fără datorii şi fără o activitate suspectă, făcând trimitere la controlul pe care-l desfăşoară DIICOT în dosarul transferurilor II. Apropiaţii omului de afaceri sirian au dezvăluit că primarul i-a promis acestuia că municipalitatea se va implica activ într-un astfel de proiect nou, care să demareze, însă, abia la vară atunci când, cel puţin teoretic, actuala societate comercială ar putea pierde dreptul de folosinţă al siglei şi palmaresului. „Există o disponibilitate mare din partea Alexandrion Group de a se implica la Universitatea, dar situaţia actualei societăţi care deţine brandul şi palmaresul împiedică o astfel de investiţie. În condiţiile în care acţionarul majoritar, Ioan Mărginean, nu a oferit posibilitatea efectuării unui audit şi nu a prezentat situaţia la zi a datoriilor, e imposibil să preiei societatea fără să ştii exact pe ce te bazezi. Preşedintele Alexandrion Group studiază mai multe posibilităţi, chiar şi demararea unui nou proiect care să preia de la Primărie sigla şi palmaresul Universităţii. Controlul pe care îl efectuează DIICOT este şi el un impediment în calea achiziţionării FC „U" SA", a povestit un colaborator al Alexandrion Group. Conform regulamentelor FRF, o nouă societate afiliată poate demara doar din Liga a IV-a, însă clujenii pot invoca situaţia Craiovei, invitată de Federaţie în vara trecută să participe direct în eşalonul secund, variantă de care oltenii nu s-au folosit până la urmă.

În aceste condiţii, FC „U" SA, adică societatea sportivă afiliată în acest moment la Liga Profesionistă de Fotbal şi la Federaţia Română de Fotbal, deţinută în proporţie de 98 la sută de Ioan Mărginean, are foarte puţine şanse de supravieţuire. Cel mai probabil, cel poreclit „Limoniu" va demara o nouă acţiune de intrare în insolvenţă pentru a stabiliza clubul până la finalul campionatului. Cum majoritatea jucătorilor care au evoluat pentru „U" în tur au plecat de la echipă, sau urmează să o facă, alb-negrii se vor prezenta la reluarea campionatului cu juniorii. O mare problemă rămâne şi componenţa staff-ului tehnic. Cum Marius Popescu nu mai are dreptul să stea pe bancă în competiţiile LPF din cauză că nu deţine licenţa PRO, Mărginean va fi nevoit să găsească un alt antrenor până în vară când e de aşteptat ca clubul să ajungă în Liga a II-a.

În acest moment, datoriile clubului clujean către stat, jucători, diferite persoane fizice şi juridice ajung la 6,7 milioane din euro, dintre care 3,4 milioane reprezintă sumele creditate de Florian Walter, fostul acţionar majoritar. de asemenea, DIICOT Cluj a demarat în urmă cu două luni o anchetă prin care investighează modalitatea prin care 16 jucători ai Universităţii s-au transferat la Petrolul Ploieşti în această vară fără ca clubul „studenţilor" să încaseze vreun leu.

Uioreanu: "A fost o discuţie de principiu"

Preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Uioreanu, a declarat ieri că întâlnirea cu „boss"-ul de la Alexandrion Group, Nawaf Salameh, a fost una de principiu, în care s-a discutat pe tema stadionului. „A fost o întâlnire pe care cei de la Alexandrion şi-au dorit-o, iar stadionul a fost principala temă de discuţie. I-am informat asupra datoriilor pe care „U" le are în acest moment pentru folosirea stadionului", a spus Uioreanu.

 

Etichete
Comenteaza