Paraskevas s-a adresat FIFA şi cere 40.000 de euro de la „U"

Paraskevas s-a adresat FIFA şi cere 40.000 de euro de la „U
După ce şi-a încasat doar o rată contractuală în cele şase luni petrecute la „U", Christou Paraskevas a apelat la forul mondial pentru a-şi recupera drepturile băneşti, la care se adaugă şi alte despăgubiri.

Efectele managementului dezastruos din ultimele şase luni încep să iasă la suprafaţă. Neplătiţi în această perioadă, majoritatea fotbaliştilor lui „U" şi-au depus memorii la Liga Profesionistă de Fotbal pentru recuperea sumelor restante. Christou Paraskevas, căpitan în mai multe ocaziii în turul campionatului, s-a adresat direct FIFA unde cere să-i fie achitate salariile restante, de 20.000 de euro, plus compensaţii morale. În total, cipriotul cere 40.000 de euro.

Christou Paraskevas a venit la „U" în vara anului trecut, fiind unul dintre fotbaliştii cu cel mai bun CV din curtea „Şepcilor roşii". Cu 28 de selecţii la echipa naţională, unde a continuat să fie un fie o prezenţă constantă şi după transferul la Cluj, Paraskevas s-a impus rapid într-un lider al echipei, fiind om de bază în partidele din prima parte a campionatului. Cipriotul avea un contract lunar de aproximativ 4.000 de euro, însă el susţine, într-o adresă trimisă FIFA, că a încasat până în prezent doar o tranşă de bani, astfel că solicită să-i fie achitată diferenţa, în cuantum de 20.000 de euro. Mai mult, fundaşul în vârstă de 28 de ani cere, prin intermediul avocatului său, ca „U" Cluj să-i plătească şi daune morale de 20.000 de euro, iar clubul clujean ajunge la o datorie imensă doar către unul dintre foştii fotbalişti. Comisiile FIFA vor judeca acest caz în perioada următoare, şi în cazul unei decizii definitive în defavoarea clubului, oficialii „studenţilor" vor fi pasibili de interzicerea drepturilor la transferuri şi chiar depunctarea, dacă nu se achită de datorie.

Modelul Paraskevas ar putea fi urmat în perioada imediat următoare şi de ceilalţi străini care au îmbrăcat în tur tricoul alb-negru. Conform unor persoane din interiorul clubului, jucătorilor care şi-au încheiat contractul cu „U" imediat după finalul turului, respectiv brazilienii Cleiton, Braz, Dos Santos, Erico, plus portughezul Paulinho, li s-a promis că restanţele financiare le vor fi virate în conturi până pe 20 ianuarie 2013. Cum, în medie, fiecare dintre cei cinci jucători are de încasat aproximativ 20.000 de euro, clubul va fi obligat să facă un efort financiar de mai bine de 100.000 de euro pentru a-şi stinge datoria şi a evita alte eventuale litigii la forul fotbalistic mondial.

Precedentele Robson şi Milan Jovanovic

Universitatea nu se află la primul litigiu important la FIFA din pricina restanţelor financiare către foşti jucători. În ultimii doi ani, Universitatea s-a judecat atât cu muntenegreanul Milan Jovanovic, cât şi cu brazilianul-anonim, Robson Bandeira, cei doi cerând în total aproape 95.000 de euro salarii restante. Cel mai păgubos a fost cazul care l-a avut pe atacantul brazilian Robson în prim-plan. Acesta a jucat doar câteva meciuri, în turul campionatului 2008-2009, după care clubul a renunţat la serviciile sale. Jucătorul care în acea perioadă s-a remarcat doar printr-o ratare monumentală s-a adresat FIFA şi s-a ales cu o compensaţie financiară deloc neglijabilă, 44.000 de euro.

 

Etichete
Comenteaza