Marea frecăngeală

Marea frecăngeală
Teoriile cu înfiinţarea unei noi echipe, recuperarea brandului şi invitaţia federaţiei la înscrierea direct în divizia B par mai degrabă un proces de prelevare de organe de la pacient decât o încercare de salvare a Universităţii.

Pacientul, Universitatea Cluj, nu e muribund. I-au ieşit nişte bube pe faţă, e neîngrijit, murdar şi nici nu se hrăneşte cum ar trebui. Acestea nu sunt însă motive pentru a-i lua organele şi a le dona unui nou născut! Domnul Alexandrion bate câmpii când crede că din vară va înscrie în divizia B o echipă ce va purta numele Universităţii, iar dacă cineva îl îndrumă pe această pistă trebuie urzicat de urgenţă la tălpi să-i piară dorul de căi deşarte!

Universitatea este la Walter, pardon, la tipul cel blond. Nu-mi place, e ca într-o închisoare fără speranţă, dar nici nu pot accepta că locul său din sufletul oamenilor poate fi luat de o altă construcţie artificială. Pentru amatorii locali de iubiri superficiale mai sunt suficiente locuri pe stadionul cu nume de doctor, plus că e un moment extraordinar, urmează să vină Inter Milano!

Universitatea înseamnă Fidelitate, Onoare, Respect şi Tradiţie. Sigur că aceste caracteristici nu se regăsesc acum în club, dar, dacă iubitorii de „U" vor să mai trăiască drept cu conştiinţa lor, trebuie să înţeleagă că nu există alternativă facilă la greutăţile prezentului. Îi îndemn pe cei ce vor să poarte responsabilitatea şi povara clubului să îl recupereze de la Walter. Pardon, de la tipul cel blond. Să discute, să negocieze, să-l strângă de fund pe Mărginean (mă ofer voluntar la asta!), să plângă, să ameninţe, să dea bani, să facă orice înafară de a crede că rezolvă problema printr-un botez de societate.

Din păcate, precum la cartof, partea mai bună a Universităţii e în pământ!

 

Etichete
Comenteaza