Balauru, cale liberă înapoi la „U”: „Din partea noastră se poate întoarce oricând doreşte”

Balauru, cale liberă înapoi la „U”: „Din partea noastră se poate întoarce oricând doreşte”
Aurelian Babuţan, directorul general al FCM Târgu Mureş, spune că nu s-ar opune unei reveniri a lui Balauru la echipa clujeană, dacă portarul îşi doreşte acest lucru.

Dragoş Balauru se antrenează cu Târgu Mureş, însă şansele ca el să evolueze în returul Ligii a II-a par minime. Jucătorul a fost la un pas de FC Vaslui, dar nu a ajuns la un acord financiar cu formaţia condusă de Adrian Porumboiu, revenind la gruparea ardeleană. Imediat după ratarea transferului, Balauru declara pentru ZIUA de CLUJ că nu ar spune „nu" unei reveniri la Universitatea, club pentru care a evoluat în turul Ligii I, în ciuda dificultăţilor cu care se confruntă „Şepcile roşii". Aurelian Babuţan, directorul general al FCM Târgu Mureş, grupare de care aparţine portarul, spune că nu s-ar opune dorinţei jucătorului.

Dacă „studenţii" de la Universitatea se antrenează pe terenul sintetic din cartierul Gheorgheni, visând la vremuri mai bune şi la un cantoment în locuri mai calde, fotbaliştii de la FCM Târgu Mureş îşi fac deja bagajele pentru Antalya. Echipă susţinută exclusiv din bani publici, mureşenii şi-au creionat planuri mari pentru sezonul de primăvară, şi vizează promovarea în Liga I. În ciuda condiţiilor bune de la echipa „albastru-portocalie", Dragoş Balauru mărturisea în urmă cu câteva zile că ar înclina mai degrabă pentru o revenire la „U", în detrimentul luptei pentru promovare. „Au fost anumite neînţelegeri contractuale, de aceea a căzut transferul la Vaslui. Nu e nici un fel de problemă, revin la Târgu-Mureş, încep pregătirea şi apoi voi vedea ce voi face. Sincer, n-aş spune „nu" unei reveniri la „U" chiar şi în condiţiile actuale. „U" e o echipă mare, indiferent de situaţia financiară, aici te simţi fotbalist. Plus că am aş avea ocazia să joc în Liga I. Voi vedea ce se va întâmpla, încă nu e nimic sigur", a spus Balauru pentru ZIUA de CLUJ, în urmă cu câteva zile. Directorul general al mureşenilor, Aurelian Babuţan, spune că nu s-ar opune dorinţei jucătorului, dacă acesta ar alege să vină la Universitatea. „Din partea noastră se poate întoarce când doreşte. Acum el e în lotul nostru, se pregăteşte cu noi, însă dacă vrea să revină la „U" noi nu ne opunem. Au fost discuţii cu Vasluiul, nu a ieşit transferul, rămâne de văzut dacă vor apărea oferte şi din alte părţi pentru el", a spus Babuţan.

Antrenorul „Şepcilor roşii", Marius Popescu, a admis că a discutat în mai multe rânduri cu Balauru şi spune că îl aşteaptă la pregătiri, dacă portarul va alege revenirea la Universitatea. „Am discutat cu Dragoş telefonic în mai multe rânduri. Ştiu că a fost oferta de la Vaslui care nu s-a concretizat. Mi-a spus şi mie că ar înclina să revină la „U", dar nu ştiu exact ce situaţie are el la Târgu Mureş. Eu m-aş bucura să-l avem din nou aici, e un fotbalist care ne poate ajuta enorm", a spus „Papi". Dragoş Balauru, la fel ca şi majoritatea fotbaliştilor care au evoluat pentru „U" în acest sezon, se află în litigiu cu clubul la comisia pentru statutul jucătorului, din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal, solicitând plata restanţelor financiare.

Primăria Târgu Mureş nu se uită la bani: două milioane de euro pentru promovare

FCM Târgu Mureş va fi, cu siguranţă, echipa cu cel mai solid buget dintre cele care atacă promovarea în primul eşalon. Pe locul trei în seria Vest a Ligii a II-a, mureşenii se află la doar şase puncte de ocupanta locului secund, iar pentru a ataca serios promovarea, primăria a oferit pe tavă o sumă colosală. Conform gsp.ro, municipalitatea din Târgu Mureş va susţine pe FCM cu două milioane de euro, prima tranşă din bani fiind deja virată. Prin comparaţie, Consiliul Local Cluj-Napoca nu a alocat nici un ban către CFR şi „U" Cluj în ultimii ani, prevalându-se de legea care nu-i permite să fie acţionar la două structuri sportive de acelaşi profil.

 

Etichete
Comenteaza