Au luat un "euro-fantastic": Victoraş Iacob, la Universitatea (FOTO)

Au luat un
În încercarea de a încropi un lot capabil să se bată pentru evitarea retrogradării, antrenorul lui „U", Ionel Ganea, l-a convins pe fostul atacant al Stelei, semifinalist al Cupei UEFA, să vină la Cluj.

UPDATE Victoraş Iacob a ajuns în cursul acestei dimineţi la Cluj şi a semnat un contract până în vară cu Universitatea. Iacob se va antrena în această după-amiază alături de noii săi colegi, aşa cum ZIUA de CLUJ a anunţat azi atât pe site, cât şi în ediţia print. 

TEXT INIŢIAL. Ionel Ganea a preluat de o săptămână banca tehnică, timp în care şi-a împărţit timpul între antrenamente şi negocieri cu zeci de jucători. Mulţi l-au refuzat, după cum mărturisea „Ganezul" într-un interviu acordat ieri, pentru ZIUA de CLUJ, însă au fost şi jucători care şi-au dat acceptul să încerce o aventură la „U". Unul dintre ei este Victoraş Iacob, liber de contract după despărţirea de echipa Niki Volos FC, din liga secundă a Greciei.

Fostul atacant al Stelei din sezonul 2005-2006, când „militarii" au ajuns în semifinalele Cupei UEFA, e aşteptat să sosească azi la Cluj, urmând să intre în programul de pregătire şi, implicit, în lotul pentru deplasarea în Antalya. Cariera sa a luat-o pe un drum descendent, imediat după ce s-a despărţit de Steaua, în 2008, grupare cu care a câştigat titlul pe plan intern şi a fost la un pas de finala defunctei Cupe UEFA. Iacob s-a transferat în Germania, la 1.FC Kaiserslautern, însă a evoluat puţin pentru gruparea de pe „Fritz Walter Stadion", mai ales din cauza unei accidentări destul de grave, revenind în Liga I la CS Otopeni. A urmat o aventură în Grecia, la Iraklis Salonic, echipă pentru care a bifat 42 de meciuri între anii 2009 şi 2011, marcând de 13 ori. De la Iraklis s-a transferat la marea rivală Aris (opt meciuri, nici un gol), iar apoi a revenit din nou în Liga I, evoluând pentru Chiajna în trei partide. În vară s-a transferat la Niki Volos, grupare din eşalonul secund al Greciei, echipă de care s-a despărţit la finalul turului. Victoraş Iacob (32 de ani) se încadrează în tipologia jucătorului căutat de „U" în acest moment: e liber de contract şi are experienţă. „Vrem să aducem la echipă fotbalişti care să fie conştienţi de situaţia financiară a clubului, dar care să joace până la vară, să salveze echipa de la retrogradare, iar apoi, dacă vor avea oferte, sunt liberi să plece", spunea Ioan Viorel Ganea, antrenorul echipei, imediat după ce a semnat contractul cu „U" Cluj.

„Ganezul" i-a mai adus în această săptămână la echipă pe portarul Cristian Hăisan, fundaşul Ducu Ninu, plus mijlocaşii Adrian Borza, Florin Hidişan şi Cornel Cornea. Până la plecarea în cantonamentul din Antalya, la Cluj urmează să mai apară şi alte nume noi. „Studenţii" şi-au scurtat stagiul de pregătire de la Belek de la 10 la şapte zile din cauza devansării datei de început a sezonului de primăvară din Liga I. Iniţial, clujenii aveau programate patru partide amicale în Turcia, prima pe 14 februarie contra liderului din Lituania, FK Ekranas. Cel mai probabil şi programul jocurilor-test urmează să sufere modificări. „U" va reveni în ţară pe 19 sau 20 februarie, urmând ca apoi să intre în programul de antrenamente pentru partida cu Steaua, prima oficială din 2013.

13 goluri

a marcat Victoraş Iacob în sezonul 2004-2005, pe vremea când evolua la Oţelul Galaţi, acesta fiind cel mai prolific an al carierei. 7

45 de meciuri

a bifat atacantul pentru Steaua Bucureşti între 2005 şi 2008, grupare cu care a câştigat titlul în Liga I şi a jucat în semifinalele Cupei UEFA, unde bucureştenii au fost eliminaţi de englezii de la Middlesborough (3-4 la general).

 

Etichete
Comenteaza