Un jucător crescut de Espanyol, ultima achiziţie a “studenţilor”

Un jucător crescut de Espanyol, ultima achiziţie a “studenţilor”
Jucătorii lui „U” vor decola marti dimineaţă, la ora 6:00 spre Antalya, iar din lotul echipei face parte şi portarul Bogdan Dinu Moldovan, crescut de Espanyol, dar care vine de la Astra.

Universitatea Cluj începe azi un stagiu de pregătire de 10 zile în Turcia, unde „studenţii" vor juca trei sau patru meciuri amicale. Antrenorul Ioan Viorel Ganea a luat în cantonament 23 de jucători, ultima achiziţie fiind portarul Dinu Moldovan, crescut de Espanyol Barcelona, dar care a evoluat ultima dată la Astra Giurgiu, echipă care l-a pus pe liber. Din lotul pentru Turcia lipsesc toţi juniorii promovaţi iniţial la prima echipă.

Lotul „studenţilor" a început „acţiunea Antalya" în două tranşe. O parte dintre jucători au plecat spre Bucureşti încă de sâmbătă, iar ieri s-au antrenat la baza sportivă de la Mogoşoaia, iar restul jucătorilor s-au deplasat luni cu autocarul spre capitală. Delegaţia „şepcilor roşii" va decola azi, în jurul orei 6:00, de pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă", spre Antalya, jucătorii urmând să fie cazaţi la hotelul Limak Arcadia, un stabiliment de cinci stele din staţiunea Belek. Antrenorul Ioan Viorel Ganea a luat 23 de fotbalişti în Turcia, noutăţile de ultimă oră fiind fundaşul stânga Lucian Turcu (26 de ani), ultima dată la Viitorul Constanţa, şi portarul Dinu Moldovan (23 de ani), liber de contract după despărţirea de Astra Giurgiu. Moldovan a avut un traseu interesant, fiind transferat în urmă cu trei ani de Espanyol Barcelona de la Şcoala Ardealul Cluj. Portarul a terminat junioratul la formaţia catalană, iar apoi a jucat titular pentru Espanyol B, de unde a şi fost convocat la echipa de tineret a României. În vară a semnat cu Astra, unde nu a reuşit, însă, să se impună ca titular.

Pe de altă parte, Ganea nu va miza în Turcia pe nici unul dintre juniorii care au fost chemaţi la pregătiri în urmă cu trei săptămâni. Andreas Calcan, Dan Zdroba, Victor Dulap, Lucian Baciu sau Octavian Ursu au rămas la Cluj, revenind la pregătirile grupei de juniori A. „Ei rămân în vederile noastre, se vor pregăti alături de ceilalţi juniori, dar asta nu înseamnă că după reluarea campionatului nu vor fi chemaţi la pregătiri cu prima echipă", a explicat Gheorghe Barbu, antrenorul secund al Universităţii. Alţi cinci jucători care au făcut parte din lotul „studenţilor" în tur, Bogdan Pătraşcu, Georgian Tobă, Ionuţ Boşneag, Roberto Iancu şi Rareş Cucui, au fost înştinţaţi că nu mai intră în calcule pentru partea a doua a campionatului. Cucui va merge, foarte probabil, la Damila Măciuca, formaţie antrenată de Claudiu Niculescu, în timp ce restul aşteaptă să primească actele de transfer pentru a-şi căuta alte echipe. „Încă nu ştim nimic concret. Aştept să mi se dea actele, aşa mi s-a promis", s-a limitat să comenteze Bogdan Pătraşcu situaţia creată.

În cantonamentul de la Belek, Universitatea va juca cel puţin trei meciuri de pregătire, cu FC Ekranas (campioana Lituaniei), naţionala de tineret a Uzbekistanului, şi FC Gadzasar (Armenia, locul III), urmând ca în funcţie de program să se mai stabilească încă un test.

Lotul pentru Belek

Portari: Hăisan, Samoilă, Moldovan

Fundaşi: Takacs, Ninu, Szilagyi, Raţiu, Nicola, Popa, Ciupe, Turcu

Mijlocaşi: Kovacs, Muzac, Gheorghe, Hidişan, Borza, Zăinescu, Bucşa

Atacanţi: Iacob, V. Dinu, Apostu, Dedu, Mureşan

 

Etichete
Comenteaza