Administratorul judiciar de la "U" a intrat în "pâine": "Facem un management de criză"

Administratorul judiciar de la
Avocatul Horia Ţiril, administratorul judiciar al societăţii FC „U" SA, spune că echipa va reuşi să-şi desfăşoare activitatea fără probleme în următoarele luni.

Universitatea Cluj a ieşit de pe mâna lui Ioan Mărginean şi a intrat sub incidenţa administratorului judiciar, Horia Ţiril, cel puţin în acte. Avocatul care reprezintă în acest moment clubul de fotbal a explicat pentru ZIUA de CLUJ că în perioada imediat următoare se vor renegocia majoritatea contractelor cu furnizorii pentru ca societatea să nu intre în imposibilitate de plată. Primii chemaţi la renegociere au fost cei cinci jucători care nu au prins lotul pentru Antalya.

Ionuţ Boşneag, Paul Ţene, Georgian Tobă, Bogdan Pătraşcu şi Roberto Iancu s-au întâlnit ieri cu Ţiril la sediul clubului pentru a-şi renegocia contractele de joc. Dintre cei cinci, Boşneag avea cel mai mare salariu, el rămânând cu angajamentul din „era Walter", care stipula o renumeraţie lunară de aproximativ 6000 de euro. Conform surselor noastre, lui Boşneag i s-a propus un salariu lunar de 2000 de euro, plafonul maxim anunţat încă de acum câteva zile, la care se va adăuga o primă ce poate ajunge şi la 15.000 de euro, în cazul în care echipa se salveează de la retrogradare. În ceea ce-l priveşte pe Iancu, acesta a primit o ofertă cu mult redusă, ce nu depăşeşte 1000 de euro lunar. Cei cinci au timp de gândire până pe 19 februarie pentru a anunţa dacă doresc să continue la „U" în noile condiţii, însă au primit dreptul de a se antrena cu alte echipe în această perioadă.

Avocatul Horia Ţiril a declarat ieri pentru ZIUA de CLUJ că până pe 20 martie când se va încheia lista credală, încearcă să renegocieze anumite contracte pentru ca societatea să funcţioneze la parametri normali. „Facem un management de criză în aceste zile la „U". Vrem să renegociem anumite contracte. Există o problemă cu firma de pază cu care colaboram până acum, care ne-a cerut preţuri cu 40 la sută mai mari. Rămâne să găsim o altă variantă. Jucătorii care au venit la renegocieri cred că au primit o ofertă decentă din partea noastră. Nu sunt salarii mari, dar asta e situaţia. Îi înţeleg şi pe ei când spun că viaţa de fotbalist e scurtă, dar noi trebuie să acţionăm în interesul societăţii. S-au renegociat şi contractele altor fotbalişti, nu sunt ei singurii", a explicat Horia Ţiril.

Conform surselor noaste, în retur, salariul unui jucător al Universităţii nu va depăşi suma de 2000 de euro lunar, însă există un bonus substanţial, care poate ajunge la 15.000 de euro, în cazul în care echipa evită retrogradarea.

Etichete
Comenteaza