„U" şi-a scos fotbaliştii la mezat: „Oare pot să fac o ofertă pentru mine?"

„U
Perioada de insolvenţă duce şi la întâmplări ciudate în fotbalul românesc. „U" Cluj a anunţat ieri pe site-ul oficial că scoate la vânzare un număr de cinci jucători, printr-un concurs de oferte.

Fotbalul românesc se dovedeşte a fi un izvor de întâmplări cât se poate de originale. Clubul Universitatea Cluj a anunţat ieri pe site-ul oficial că se organizează un concurs de oferte pentru transferul a cinci jucători: Bogdan Pătraşcu, Roberto Iancu, Georgian Tobă, Paul Ţene şi Alexandru Ţicrea. Cel mai titrat dintre ei, Bogdan Pătraşcu, jucător cu peste 200 de meciuri în primele două ligi din Italia, s-a declarat amuzat de situaţie întrebându-se, ironic, dacă există posibilitatea să se cumpere pe el însuşi. Administratorul judiciar, Horia Ţiril, a explicat, pe de altă parte, că anunţul nu face obiectul unei licitaţii în sine, ci doreşte doar să atragă atenţia asupra faptului că cei cinci sunt de vânzare.

„S.C. F.C. UNIVERSITATEA CLUJ S.A. cu sediul în Cluj-Napoca, str. Aleea Detunata, nr. 4, jud. Cluj, J12/2790/2004, RO 16641400, societate în insolvenţă, in insolvency, en procedure collective, prin Global Money Recovery IPURL administrator judiciar, anunţă organizarea unui concurs de oferte în vederea transferării următorilor jucători: Ţene Paul Florin, Tobă Constantin Georgian, Roberto Iancu şi Pătraşcu Aurelian Bogdan. Ofertele se primesc pe fax la nr. 0264.555.500, e-mail: contact@universitateacluj.ro până în data de 23.03.2013 ora 16:00", este anunţul sec postat pe site-ul echipei. Un al doilea astfel de text îl priveşte şi pe tânărul portar Alexandru Ţicrea, cu menţiunea că „dead-line"-ul în cazul său expiră azi. Unul dintre fotbaliştii implicaţi în această situaţie oarecum comică, Bogdan Pătraşcu, s-a limitat să se amuze de ideea de a fi oferit spre vânzare şi a declarat pentru ZIUA de CLUJ, în glumă, că ar putea face chiar el o ofertă pentru el însuşi. „Oare pot să mă cumpăr eu pe mine? E amuzant, n-am mai văzut aşa ceva. Dacă nu se mai poate continua, aştept actele pentru a-mi putea căuta o echipă. Nu mai am foarte mult timp la dispoziţie, majoritatea echipelor şi-au conturat deja loturile pentru acest retur. Chiar îmi pare rău că s-a ajuns în această situaţie, dar eu nu am nici o vină. Anunţul nu vreau să-l comentez", a spus Bogdan Pătraşcu, jucător care în carieră a strâns peste 200 de meciuri în Serie B şi Serie A pentru Piacenza, Chievo şi Padova.

Administratorul judiciar al clubului, Horia Ţiril, a explicat pentru ZIUA de CLUJ că anunţul care a apărut pe site-ul oficial nu se referă la o licitaţie propriu-zisă, ci e doar o informare asupra disponibilităţii clubului de a-i vinde pe cei cinci. „Se interpretează greşit dacă se vorbeşte despre o licitaţie. Eu, ca şi administrator al unei societăţi aflate în insolvenţă, trebuie să fac tot ce e posibil să încasez bani dacă există această posibilitate. Dacă nu vor exista oferte pentru jucătorii respectivi, îi vom lăsa liberi de contract, dar într-o primă fază vrem să vedem dacă putem încasa vreo sumă de bani", a spus Horia Ţiril, administratorul judiciar al clubului.

Dintre cei cinci jucători scoşi la vânzare, doar Pătraşcu a fost om de bază în turul campionatului, mijlocaşul jucând în 14 meciuri şi marcând un singur gol, înainte să fie lovit de o serie de accidentări. Ţene şi Ţicrea nu au jucat deloc, Iancu a avut apariţii meteorice, în timp ce Tobă a început bine sezonul, înainte să fie trecut pe „linie moartă" pentru că nu a acceptat diminuarea salariului.

S-au înţeles cu firma de pază

Oficialii „U" Cluj, respectiv administratorul judiciar Horia Ţiril, a anunţat ieri că a ajuns la un consens cu reprezentanţii firmei de pază „Scutul Negru", urmând ca meciurile din acest retur să nu fie periclitate din acest punct de vedere. „Au făcut un efort, mai mult cu sufletul, decât financiar, şi am bătut palma pe nişte sume mici. Mă bucur foarte mult că am reuşit să menţinem acest contract", a explicat Ţiril. Reamintim că firma „Scutul Negru" a cerut la rândul ei insolvenţa clubului clujean, invocând datoriile istorice pe care le are FC „U". 7

Explicatie foto: 

 

Etichete
Comenteaza