Din autocar, direct în faţa liderului: "U" - Steaua e azi, pe Cluj Arena

Din autocar, direct în faţa liderului:
"Studenţii" au parcurs drumul din Antalya până acasă în două zile, iar în această seară, după mai puţin de 24 de ore de odihnă, vor încerca să ţină piept Stelei pe Cluj Arena.

Jucătorii Universităţii au ajuns abia ieri, în jurul orei 17:30 în Cluj, iar două ore mai târziu au avut programat un ultim antrenament, după un drum de peste şapte ore parcurs cu autocarul, pe ruta Bucureşti- Cluj. Azi, la ora 19:30, „studenţii" primul examen din cele 15 rămase din acest campionat pentru a reuşi o minune: evitarea retrogradării.

Lotul lui „U" a revenit la Bucureşti sâmbătă seara, cu o cursă aeriană, după 10 zile petrecute în Antalya. Fotbaliştii au înnoptat în capitală, iar ieri, dis-de-dimineaţă, au pornit spre Cluj la bordul autocarului chinezesc. După un drum de mai bine de şapte ore, Szilagyi şi compania au fost scoşi la antrenament, pe Cluj Arena, pentru o ultimă repetiţie înaintea partidei de azi, contra Stelei. În ciuda programului extrem de încărcat pe care l-a avut echipa în ultimele două zile, antrenorul Ioan Viorel Ganea nu crede că elevii săi vor acuza o stare de oboseală în partida de azi, prima oficială din 2013. „Avem maseuri, aşa că o să-i punem la treabă pentru a nu avea probleme cu oboseala. Noi jucăm fiecare meci cu sabia de-asupra capului, încercăm să ţinem piept Stelei. Trecutul meu de dinamovist nu contează, cariera mea de jucător nu are nici o legătură cu cea de antrenor. Vom încerca să obţinem un rezultat bun contra Stelei. Îi felicit pentru parcursul destul de bun pe care l-au avut în Europa League", a spus Ganea, imediat după revenirea echipei în ţară.

Antrenorul „Şepcilor roşii" are la dispoziţie întreg lotul de jucători pentru partida de azi, fără a avea bătăi de cap cu suspendările sau accidentările. Singura problemă rămâne lipsa de omogenitate a echipei, în condiţiile în care la „U" au venit nu mai puţin de 14 jucători în această iarnă. Practic, din echipa din tur au mai rămas doar opt jucători, la care se adaugă câţiva juniori care s-au antrenat şi anul trecut cu prima formaţie a „Şepcilor roşii". Dacă de la mijloc în sus „Ganezul" pare să aibă destule soluţii care să-i permită să „jongleze" în alegerea primului „11", compartimentul defensiv e oarecum descoperit. O primă echipă contra Stelei ar putea arăta în felul următor: Boşneag - Ninu, Szilagyi, Raţiu, Nicola - A. Popa, Gheorghe - Buleică, Hidişan, Borza - Dinu.

De cealaltă parte, steliştii anunţă că nu vor trata de sus adversara de azi, deşi recunosc că se aşteaptă la o partidă facilă. „Deja ne gândim la meciul de luni (azi - n. red), Mister (antrenorul Laurenţiu Reghecampf - n. red) ne-a pregătit psihic pentru acest meci şi trebuie să ne impunem fără probleme. Normal, nu trebuie să avem nici un fel de piedică. Toate echipele se montează bine împotriva Stelei, iar noi nu trebuie să facem greşeala pe care au făcut-o cei de la Ajax. Trebuie să abordăm meciul serios, că altfel fotbalul ne pedepseşte. Uneori foarte dur", a spus tânărul mijlocaş al roş-albaştrilor, Lucian Filip.

În cazul unei victorii miraculoase contra Stelei, Universitatea ar putea sări două locuri în clasament, depăşind Iaşiul şi Ceahlăul, echipe care au pierdut în etapa din acest week-end, prima din 2013. Partida dintre „U" şi Steaua se va disputa azi, de la ora 19:30, în direct la Dolce Sport, şi live-text pe ziuadecj.ro. Echipa bucureşteană conduce detaşat Liga I, cu 47 de puncte, nouă peste Pandurii Târgu-Jiu, care are un meci mai mult disputat.

Fanii lui „U" anunţă spectacol

Suporterii Universităţii speră la un stadion plin în partida de azi şi anunţă un spectacol de zile mari în peluză. Fanii s-au mobilizat în acest week-end, iar unul dintre site-urile suporterilor, www-numai-u.ro, a trimis 70.000 de SMS-uri cu un text mobilizator pentru a umple tribunele Cluj Arena şi a-i încuraja pe elevii lui Ioan Viorel Ganea. De cealaltă parte, galeria Stelei a primit puţin peste 700 de bilete în locul destinat oaspeţilor, de la peluza a II-a, însă la joc sunt aşteptaţi foarte mulţi susţinători ai roş-albaştrilor, veniţi din judeţele învecinate, şi care vor lua loc în diferite sectoare ale stadionului. Organizatorii partidei se aşteaptă la peste 20.000 de spectatori pentru partida de azi.

Etichete
Comenteaza