"U" Cluj, amendată cu 10.000 lei de Jandarmeria Cluj după meciul cu Steaua. Un suporter are interdicţie un an pe stadion

Jandarmeria Cluj a sancţionat clubul FC Universitatea Cluj cu 10.000 de lei în urma vizionării înregistrărilor video efectuate la stadionul Cluj Arena, cu ocazia desfăşurării partidei de fotbal cu FC Steaua Bucureşti, din 25 februarie. Trei suporteri s-au ales cu dosar penal, iar un altul a primit o amendă de 500 de lei şi interzicerea accesului la meciurile de fotbal pe o perioadă de un an.

"Clubul F.C. Universitatea Cluj a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei, în conformitate cu art. 10, alin. 2, lit a) din Legea nr. 4/2008 actualizată privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, pentru faptul că nu a efectuat la intrarea în arena sportivă un control riguros al persoanelor şi bagajelor acestora, având ca scop împiedicarea introducerii în stadion a unor articole pirotehnice, astfel că în sectorul destinat suporterilor echipei gazdă s-au introdus şi folosit articole pirotehnice", se arată într-un comunicat remis de Jandarmeria Cluj.

De asemenea, pentru H.M.G. de 22 de ani, C.A.T. de 19 ani şi C.I.C. de 28 ani, toţi din Cluj-Napoca, s-au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de introducere, deţinere şi distribuire în incinta arenei sportive de articole pirotehnice, indiferent de categorie, faptă prevăzută de art. 35 alin. (1) din Legea nr. 4/2008 actualizată privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive.

Un alt suporter, O.A., de 27 de ani din Cluj-Napoca, a fost amendat cu 500 lei, pentru „aruncarea asupra celorlalţi spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în incinta bazei sportive, precum şi în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanţe corozive ori care murdăresc", iar ca sancţiune complementară s-a dispus interzicerea accesului la meciurile de fotbal pe o perioadă de 1 an, conform art. 22, lit. d din Legea nr. 4/2008 actualizată.

Lovitură dură primită de "U" după meciul cu Steaua

Ieri, Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a informat clubul Universitatea că, în urma incidentelor de la meciul cu Steaua, echipa va juca următoarele două meciuri de pe Cluj Arena cu porţile închise. Mai mult, "Şepcile roşii" vor trebui să plătească şi o amendă usturătoare, de 40.000 de lei ca urmare a faptului că fanii au aruncat cu torţe şi petarde pe pista de atletism, iar un spectator a pătruns pe gazon. Oficialii lui "U" au la dispoziţie trei zile pentru a depune recurs.

VEZI ce s-a întâmplat la meciul "U" Cluj-Steaua Bucureşti mai jos:

Incidente în peluza Universităţii. Jandarmii folosesc gaze lacrimogene!

Cluj Arena, teatru de război: suporterii sprayaţi şi bătuţi de jandarmi iau atitudine

Comenteaza