Lovitură pentru „U": Căpitanul Szilagyi a fost operat şi va lipsi cel puţin o lună

Lovitură pentru „U
Universitatea Cluj nu se va putea baza în următoarea perioadă pe fundaşul Szilagyi Zsolt. Accidentat în meciul cu Steaua, „Sisi" a avut nevoie de o intervenţie chirugicală la menisc.

Antrenorul Ioan Viorel Ganea va fi nevoit să-şi refacă planurile pentru următoarele partide. Titular de bază şi căpitan al echipei, Szilagyi Zsolt n-a scăpat de blestemul accidentărilor şi va fi nevoit să ia cel puţin o lună de pauză. „Sisi" s-a accidentat la genunchiul piciorului drept, în timpul partidei cu Steaua, din prima etapă a returului, iar miercuri a fost operat la menisc. „Unicul căpitan", aşa cum e alintat de suporteri, va trebui să lipsească cel puţin o lună de pe gazon.

Szilagyi Zsolt este, cu siguranţă, cel mai ghinionist fotbalist din lotul Universităţii. Omul iubit atât de mult de către suporteri pentru determinarea cu care joacă în fiecare partidă şi pentru pasiunea pe care o pune în teren a primit o altă lovitură cruntă. În minutul 86 al partidei cu Steaua s-a accidentat după un duel aerian, dar a strâns din dinţi şi a continuat jocul, deşi şchiopăta vizibil. Antrenorul Ganea efectuase toate schimbările, iar „căpitanul" n-a vrut să-i lase pe „studenţi" în inferioritate. Deşi la o primă evaluare se părea că jucătorul suferise doar o contuzie mai puternică şi i s-a recomandat să nu evolueze contra Viitorului Constanţa, RMN-ul efectuat miercuri a avut un verdict mai dur. Doctorii au constat că meniscul este afectat şi e nevoie de operaţie. Intervenţia chirurgicală s-a încheiat cu succes, iar jucătorul va fi nevoit, acum, să aştepte cel puţin o lună până să intre în calcule pentru un nou meci. Antrenorul „Şepcilor roşii" a spus ieri că îl aşteaptă pe „căpitan" cât mai repede pe teren. „Din păcate, Sisi a trebuit să fie operat. A fost o afecţiune a meniscului, aşa că intervenţia chirurgicală era singura opţiune. Sperăm ca în scurt timp să-şi revină, nu se pune problema să rateze întreg returul", a spus Ganea, înaintea antrenamentului de ieri al „studenţilor".

Szilagyi Zsolt, omul a cărui carieră se confundă, practic, cu Universitatea Cluj, e nevoit să treacă peste a 5-a operaţie din ultimii nouă ani. Între 2005 şi 2008, fotbalistul a suferit trei intervenţii chirurgicale la ambii genunchi, medicii pronosticând în acea perioadă că există şi posibilitatea ca jucătorul să-şi încheie cariera.

A revenit, însă pe teren, dar în toamna lui 2010 a suferit o nouă accidentare şi o altă intervenţie chirugicală care l-a scos din calcule pentru alte şase luni. După alte şase luni de pauză şi-a reluat locul în lotul Universităţii, iar în ultimul sezon a redevenit o piesă importantă în echipă. Acum va avea de aşteptat cel puţin o lună până să-şi reia pregătirile.

Szekely, în curs de legitimare

Ianos Szekely ar putea redebuta pentru „U" în partida de luni, cu CS Severin. Conducerea clujenilor a depus deja actele pentru înregistrarea fotbalistului la Liga Profesionistă de Fotbal, dar şi la Federaţie, urmând ca jucătorul să primească drept de joc încă din această etapă. Situaţia lui Victoraş Iacob se va clarifica şi ea, mai ales că jucătorul a primit o serie de documente suplimentare din Grecia. Singurul semn de întrebare planează asupra lui Tony Nwakaeme, clubul aşteptând permisul de muncă pentru jucătorul nigerian de la Autoritatea pentru Străini. Dacă acesta va primi actul, atunci şi el ar putea fi legitimat în cursul zilei de azi.

5 intervenţii chirurgicale la ambii genunchi a suferit Szilagyi Zsolt pe parcursul carierei.

 

Etichete
Comenteaza