„U" a plecat la Braşov fără Marius Popescu: „Papi", trimis „şef" la Centrul de Copii şi Juniori

„U
Omul care a condus echipa pe finalul turului de campionat a fost anunţat ieri, înaintea deplasării la Braşov, că se va ocupa de Centrul de Copii şi Juniori.

Universitatea va juca luni cu FC Braşov, dar Marius Popescu nu mai face parte din organigrama primei echipe. Cel poreclit „Papi" de către fani a condus echipa clujeană timp de opt etape pe finalul primei părţi a campionatului, într-un moment extrem de greu pentru club, în care fotbaliştii erau neplătiţi, iar unii de ei aveau restanţe financiare de patru-cinci luni. Ieri, Popescu a fost anunţat de către Ioan Viorel Ganea că va trebui să se prezinte la Centrul de Copii şi Juniori (CCJ), unde va ocupa funcţia de antrenor-coordonator.

Surse din cadrul clubului au confirmat că decizia de a-l trimite pe fostul „principal" la CCJ a fost luată după o discuţie între Ganea şi administratorul special, Ioan Mărginean. Popescu s-a limitat să declare că se va supune deciziei, deşi a lăsat de înţeles că nu a fost consultat în prealabil.

„Am fost înştinţat că nu voi mai ocupa funcţia de antrenor secund la prima echipă, ci voi fi şeful CCJ. Am un contract, în primul rând, sufletesc cu clubul, pe care-l voi respecta. Mai multe nu vreau să spun", a spus antrenorul pentru ZIUA de CLUJ. Popescu îl va înlocui în funcţia de şef al CCJ pe Călin Sălăgean, cel care se va ocupa în continuare de pregătirea juniorilor „A", grupă cu care în sezonul trecut a câştigat titlul naţional. Ganea va fi asistat în pregătirea primei echipe de Gică Barbu şi Emil Szolomajer, ultimul ocupându-se cu pregătirea portarilor.

Lotul Universităţii a plecat în cursul dimineţii de vineri spre Poiana Braşov, acolo unde „studenţii" vor rămâne cantonaţi până pe 25 martie. Echipa clujeană va juca luni, pe terenul FC Braşov, iar după aceea echipa va intra într-un regim de pregătire centralizată în staţiunea montană. „E un lucru normal pe care-l fac toate echipele, acela de a lucra centralizat în condiţiile în care campionatul este întrerupt", a explicat Ganea. Din lotul deplasat nu lipsesc Tony Nwakaeme şi Janos Szekely, însă utilizarea celor doi sub Tâmpa nu este încă sigură.

Partida dintre FC Braşov şi „U" Cluj se va disputa luni, de la ora 19:00, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

 

Etichete
Comenteaza