Surpriza Tony! Nigerianul e “în cărţi” pentru meciul cu FC Braşov

Surpriza Tony! Nigerianul e “în cărţi” pentru meciul cu FC Braşov
Tony Nwakaeme a fost legitimat de „U” Cluj şi ar putea fi oprit de Ioan Viorel Ganea în lotul pentru partida de luni de pe terenul „stegarilor”.

Săptămână trecută a fost extrem de productivă la „U" Cluj! „Studenţii" au luat trei puncte vitale cu CS Severin, iar apoi au reuşit legitimarea a două piese extrem de importante, Tony Nwakeme şi Ianos Szekely. Cei doi au şanse mari să fie opriţi în lotul pentru jocul de luni, cu FC Braşov, din deplasare, pe care Ganea a anunţat că-l va juca la victorie. Meciul va începe la ora 19:00 şi va fi transmis în direct de Digisport, dar şi în format live-text pe ziuadecj.ro.

Situaţia din clasament nu le acordă prea multe momente de respiro elevilor lui Ionel Ganea. Luni, clujenii au învins într-un meci absolut capital, pe CS Severin, printr-un super-gol marcat de Buleică, iar azi vor juca o nouă partidă importantă în goana după puncte. FC Braşov rămâne una dintre cele mai redutabile formaţii din Liga I, mai ales în jocurile de pe teren propriu, iar în acest moment orbitează liniştită undeva la mijlocul clasamentului, pe locul 9 mai precis, cu 29 de puncte. Ionel Ganea a avut un discurs curajos înaintea plecării spre Poiana Braşov, locul de cantonament până pe 25 martie, spunând că urmăreşte să ia toate punctele în această seară. „Vom avea un meci extrem de dificil, unul infernal. Ei vin după un eşec, aşa că vor trata cu mare atenţie acest joc. Au jucători buni, cu experienţă, cum sunt Buga, Păun sau Batin. Sperăm să facem un meci foarte bun, mergem la victorie, avem mare nevoie de puncte", a spus „Ganezul". Acesta a lăsat de înţeles că nu se va baza pe Tony şi Szekely pentru acest joc, însă ar putea fi vorba de o simplă strategie, iar cei doi să se regăsească pe foaia de meci în această seară. Cei doi nou-veniţi au fost legitimaţi în cursul săptămânii trecute, Tony având o situaţie mai problematică, rezolvată într-un final după ce Comisia pentru Statutul Jucătorului a ratificat despărţirea sa de Petrolul Ploieşti. Mai mult ca sigur, antrenorul „Şepcilor roşii" va merge pe aceaşi echipă care a învins luni Severinul, minus Eduard Nicola, suspendat. Primul „11" ar putea arăta în felul următor: Boşneag - Ciupe, Ninu, Raţiu, Turcu - Bucşa, Popa - Buleică, Hidişan, Borza - Dinu.

Universitatea Cluj se află în acest moment pe locul 14, primul care asigură salvarea de la retrogradare, însă distanţa faţă de Ceahlăul Piatra-Neamţ, ocupanta poziţiei a 15-a este minimă, de un singur punct. Nemţenii au jucat aseară pe terenul Viitorului Constanţa, partidă terminată după închiderea ediţiei. Vineri, în deschiderea etapei, Gloria Bistriţa şi CS Severin au produs primele surprize ale rundei. Oltenii au învins cu 2-0 pe Gaz Metan Mediaş, ultimul gol fiind înscris de Mihai Roman, fotbalist care în tur a fost legitimat la „U", dar care a jucat doar 10 minute pentru „Şepcile roşii". Victoria bistriţenilor e, însă, „bomba" etapei, elevii lui Nicolae Manea întorcând scorul în faţa Oţelului. Ambele formaţii au acum 17 puncte.

Meciul dintre FC Braşov şi „U" Cluj se va juca în această seară, de la ora 19:00, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro. Conform labtof.ro, „U" a învins ultima dată pe terenul de sub Tâmpa în urmă cu 16 ani, pe 12 martie 1997, scor 3-2. Antrenorul „Şepcilor" era regretatul Dan Anca, în timp ce pe banca Braşovului se afla Viorel Hizo.

8 goluri a marcat Tony Nwakaeme pentru Universitatea Cluj, în 37 de meciuri jucate pentru „Şepcile roşii".

 

Etichete
Comenteaza