Îngrămădeală la Tribunalul Comercial, la procesul de insolvenţă al Universităţii Cluj VIDEO

Îngrămădeală la Tribunalul Comercial, la procesul de insolvenţă al Universităţii Cluj VIDEO
Firmele care pretind că au de încasat bani de la clubul de fotbal Universitatea Cluj s-au îngrămădit astăzi la Tribunalul Cluj, unde a avut loc un nou termen în procesul de insolvenţă. Şapte lichidatori au depus oferte, după ce administratorul judiciar a anunţat că se retrage din motive medicale, însă insanţa a respins cererea administratorului de a se retragere. Raportul acestuia, care se află la dosar, arată că Universitatea Cluj are în patrimoniu doar o maşină.

Înghesuială la Tribunalul Comercial, în dosarul de insolvenţă al Unversităţii Cluj. Aproape zece avocaţi din partea unor firme care vor să recupereze bani de la club s-au prezentat în instanţă, însă judecătorul le-a spus că nu au calitate procesuală până la stabilirea tabelului preliminar al creditorilor.

"Sunt nişte probleme din punct de vedere al procedurii", spune avocatul Marcel Lăzăreanu. "Noi vom intra pe rol doar după publicarea tabloului preliminar". Şeful departamentului judidic al Oncos, Aurelian David, spune că "U" datorează firmei două milioane de lei, cu tot cu penalităţi. Vezi declaraţia acestuia, în materialul video

Avocaţii lui Florian Walter, fost patron şi principalul creditor, nu au dorit să dezvăluie suma exactă pe care o solicită omul de afaceri.

Săptămâna trecută, administratorul judiciar numit în cauză, Horia Ţiril, a anunţat că vrea să se retragă din motive medicale. Mai mulţi lichidatori au depus oferte pentru a-l înlocui. "Pentru unii colegi e important la portofoliu, cei care sunt nominalizaţi de acţionarul majoritar sunt legaţi de interesele lor, iar pentru alţii, cum ar fi casa noastră de insolvenţă, contează în primul rând simbolul "U"", spune lichidatorul judiciar Răzvan Zăvăleanu.

Administratorul judiciar Horia Ţiril a fost amendat cu 1.000 de lei de către judecător pentru că nu s-a prezentat la proces. "Sunt bolnav", explică Ţiril pentru Realitatea TV Cluj. "Ăsta e şi motivul cererii de înlocuire; cum să mă şi prezint?".

Creditorii ar putea să nu aibă ce recupera de la club, din moment ce în raportul depus la dosar Ţiril a menţionat ca patrimoniu doar o maşină. "Doar cu atât apar înregistraţi la Finanţe", explică Ţiril. "Şi acel BMW e în leasing, nu e proprietatea societăţii. Universitatea are bunuri, dar nu dintre cele înscrise la Primărie".

Creditorul majoritar şi-a manifestat preferinţa pentru lichidatorul Marieta Anastasescu, din Bucureşti. "Am o adresă de la avocaţii creditorului Walter Florian prin care ziceau că-l vor susţine pe acel lichidator din Bucureşti", spune Ţiril.

 

Adunarea Generală a creditorilor pentru alegerea admininistratorului judiciar va avea loc în 29 martie.

Marieta Anastasescu a fost implicată în scandalul "Mătuşa Tamara", care îl viza pe Adrian Năstase, şi deţine etajul doi al vilei din strada Zambaccian în care locuieşte fostul premier. Lichidatorul Marieta Anastasescu, care este şi avocat, s-a ocupat de dosarul de privatizare al combinatului Mechel din Câmpia Turzii.

Reporter: Alin Golban
Operator: Călin Fedeleş

 

Comenteaza