Liga blochează milionul de euro datorat Universităţii

 Liga blochează milionul de euro datorat Universităţii
Deşi au trecut mai bine de două luni de la momentul în care trebuiau să efectueze plata, oficialii Ligii Profesionişte de Fotbal nu au virat încă suma de peste un milion de euro, inclusiv TVA, aferentă tranşei a doua din drepturile de televizare pentru sezonul trecut. Conducerea Universităţii a primit, însă, promisiuni că banii urmează a fi deblocaţi, dar în tranşe.


Aflat într-o situaţie financiară precară şi în stare de insolvenţă, clubul clujean aştepta ca o reală „gură de oxigen" suma de peste un milion de euro pe care LPF trebuia să o vireze încă de acum două luni. Cei de la Ligă au anunţat conducerea „Şepcilor roşii" că nu pot face plata până când nu trimit un act oficial din partea ANAF care să ateste că societatea nu mai are proprire pe conturi. Cei de la „U" nu au obţinut, încă, nici respectiva hârtie. „M-am întâlnit personal cu Dumitru Dragomir şi cu juristul LPF. Noi avem un act clar, semnat de Dragomir, prin care se arată că ei trebuie să ne vireze 1,1 milioane de euro, începând cu data de 6 ianuarie. Din păcate contractul dintre cluburi şi LPF este făcut ambiguu, adică nu prezintă o obligativitate clară din partea Ligii pentru a vira banii. Celelalte cluburi şi-au primit sumele cuvenite, doar nouă ni s-au cerut acte suplimentare, precum acea adresă de la ANAF. Din păcate n-am obţinut încă acel act, sper să-l avem până la finalul săptămânii. Ei au recunoscut că trebuie să ne dea banii, dar mi-au spus că le e teamă că nu vom fi în stare să terminăm campionatul, ceea ce e aberant", a explicat Horia Ţiril, administratorul judiciar al FC „U", pentru ZIUA de CLUJ.

Totuşi, explică Ţiril, Liga s-a arătat dispusă să vireze în tranşe acei bani, dar cu condiţia ca „U" să trimită un raport de cheltuieli. „E o promisiune, nu e nimic concret nici aici. Voi face şi asta, le voi trimite exact pentru ce am nevoie de acei bani, poate aşa vom primi suma în traşne, deşi tot nu e în regulă", a mai spus Ţiril. Pentru clasarea pe locul 8 în sezonul trecut, „U" a primit aproximativ două milioane de euro, inclusiv TVA, din drepturile TV. Prima tranşă a fost virată în luna august a anului trecut.

Etichete
Comenteaza