Walter revine în prim planul Universităţii

Walter revine în prim planul Universităţii
Omul de afaceri bucureştean face parte, începând de azi, din Consiliul de Creditori ai FC „U”, acolo unde figurează atât ca persoană fizică, cât şi prin compania Romprest Service. Prin avocatul său, Walter a decis schimbarea lui Horia Ţiril şi înlocuirea lui cu Marieta Anastasescu.

Florian Walter a revenit în viaţa Universităţii. El a intrat oficial în Consiliul de Creditori, la doar câteva ore după publicarea tabelului credal, unde figura cu o creanţă de 10 milioane de lei ca persoană fizică, plus aproape încă un milion prin diferite companii. Walter a solicitat alte cinci milioane de lei, însă actul i-a fost respins de către Horia Ţiril, cel care s-a ocupat de stabilirea tabloului credal.

Câteva ore mai târziu, în cadrul Adunării Generale a Creditorilor (AGC), Walter - reprezentat printr-un avocat - a fost în măsură să propună şi să voteze pentru schimbarea lichidatorului judiciar. În ciuda faptului că nu a avut calitatea de creditor majoritar (nu deţine peste 50% din tabloul de creanţe), Walter a putut controla situaţia prin simplul fapt că a fost printre puţinii creditori prezenţi la AGC. La propunerea avocatului său, ieri s-a votat şi stabilirea Consiliului de Creditori, format din trei membri: Florian Walter, persoană fizică, Romprest Service (firmă deţinută de Walter) şi reprezentantul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Totodată, Global Money Recovery Oradea a fost înlocuită de la administrarea judiciară a societăţii FC „U" SA cu firma A&A Consultants IPURL, reprezentantă de Marieta Anastasescu.

Horia Ţiril, fostul administrator al societăţii, a declarat că schimbarea sa din funcţie a fost, practic, o formalitate în condiţiile date. „Walter a controlat Adunarea Generală, având în vedere că a fost printre puţinii creditori prezenţi. A avut peste 90 la sută din puterea de vot. Era clar că urmează să fiu schimbat, reprezentanţii lui Walter au insistat pentru a se introduce acest punct pe ordinea de zi. Ce pot să spun e că plec cu regret, chiar m-am ataşat de „U" Cluj. Cred că am lucrat peste 320 de ore, efectiv, iar despre reducerile de cheltuieli pe care le-am realizat nici nu mai vorbesc. Clubul a câştigat un suporter", a spus Horia Ţiril, pentru ZIUA de CLUJ, la scurt timp după încheierea şedinţei de ieri, desfăşurată la Oradea.

Marieta Anastasescu, avocata din cadrul firmei A&A Consultans IPURL, a devenit cunoscută opiniei publice prin implicarea în dosarul „Mătuşa Tamara", unde l-a reprezentat pe fostul premier, Adrian Năstase. Numirea Marietei Anastasescu va deveni oficială abia după ce Tribunalul Comercial îşi va da acordul.

Datorii de 29 de milioane de lei. Ce urmează pentru „Şepci"
Conform tabelului credal făcut public ieri, FC „U" SA înregistrează datorii de 29 de milioane de lei (6,4 milioane de euro), iar cel mai mare creditor (nu şi majoritar) este Florian Walter. Actualul sponsor şi preşedinte al Petrolului Ploieşti figurează cu o creanţă de 10 milioane de lei, în condiţiile în care acesta a cerut să-i fie aprobată şi o sumă de cinci milioane, respinsă de Ţiril. Printre creditorii „U" Cluj se numără Finanţele Publice, cu 6,7 milioane, sau societatea Oncos Cluj, care cere 2 milioane de lei. Conform încadrării juridice, Walter (cu 7 din cele 10 milioane de lei cerute) şi Oncos au fost trecuţi în categoria a patra, la capitolul creanţe subordonate, asta însemnând că nu vor avea prioritate la încasarea banilor. În prima categorie figurează salariaţii, urmaţi de bugetul de stat şi de creditorii chirografaţi (care dețin un drept personal de creditor pe baza unui act sub semnătură privată. Se referă în general persoanelor juridice sau fizice care au raporturi comerciale cu societatea - n. red). Pe data de 10 aprilie tabloul va fi prezentat judecătorului sindic, urmând să existe un termen de 30 de zile de contestaţii. Abia după aceea se va trece la prezentarea planului de reorganizare.

 

Etichete
Comenteaza