Descoperiţi între buturi: Ganea are de ales între tinerii Moldovan şi Niculescu pentru poarta echipei

Descoperiţi între buturi: Ganea are de ales între tinerii Moldovan şi Niculescu pentru poarta echipei
Dinu Moldovan pare favorit să fie titularizat în meciul de vineri, de la Giurgiu. Ieri, clujenii l-au adus pe ultima sută de metri pe Vladimir Niculescu (25 de ani), fost portar al Sportului.

Eliminarea căpitanului Ionuţ Boşneag le dă mari bătăi de cap „Şepcilor roşii". Unul dintre cei mai buni jucători ai Universităţii în acest an, „Moşu", aşa cum e alintat de către coechipieri, va lipsi două etape ca urmare a „roşului" primit în minutul 87 al partidei cu Chiajna. Ioan Viorel Ganea nu are foarte multe opţiuni pentru înlocuirea portarului, iar cea mai la îndemâna variantă e Bogdan Dinu Moldovan, venit în această iarnă tocmai de la Astra, şi care a fost rezervă în ultimele patru partide. Pentru a crea concurenţă, Ganea a decis să-l legitimeze ieri şi pe Vladimir Niculescu (25 de ani), fost portar al Sportului Studenţesc.

Pe de altă partă, titularul postului din meciul cu Steaua, primul al acestui an, Cătălin Samoilă, nu mai intră în calcule pentru prima echipă, Ganea luând decizia de a renunţa la serviciile sale. Gsp.ro a scris că Samoilă, Moldovan şi Zăinescu au încălcat regulamentul de ordine interioară, după ce au petrecut mai multe ore la o sală de jocuri de noroc din oraş până târziu în noapte. Samoilă (22 de ani) a fost extrem de ezitant contra Stelei, singurul său meci în „alb-negru", greşind decisiv la unicul gol al partidei, marcat de Raul Rusescu. Imediat, Boşneag a primit „mănuşile de titular", dar şi banderola, în urma accidentării lui Szilagyi, iar evoluţiile sale au fost excelente. În repriza secundă a partidei cu Chiajna, la scorul de 1-0, „Moşu" a avut o intervenţie incredibilă, blocând cu palma şutul lui Popovici, deşi era deja în aer. Câteva minute mai târziu l-a faultat pe acelaşi jucători şi a fost trimis la cabine.

Duminică, Ganea a luat decizia de a-l chema la echipă pe Vladimir Niculescu, un portar în vârstă de 25 de ani, şi care a bifat 52 de meciuri pentru Sportul Studenţesc între 2006 şi 2012. Niculescu a suferit o accidentare destul de serioasă la umăr, în urmă cu mai bine de un an, însă după recuperare nu a mai jucat pentru Sportul, din cauza restanţelor salariale pe care le înregistra conducerea bucureştenilor. Totuşi, noul jucător al „Şepcilor roşii" are şanse infime să apere din primul minut poarta echipei la meciul de la Giurgiu, având în vedere că stă de multă vreme pe tuşă. În aceste condiţii, e de aşteptat ca Dinu Moldovan să fie titularizat de către Ioan Ganea, în ciuda escapadei nocturne. Totuşi, portarul va suporta cu siguranţă o sancţiune financiară. Moldovan (22 de ani) a avut un traseu interesant, fiind transferat în urmă cu trei ani de Espanyol Barcelona de la Şcoala Ardealul Cluj. Portarul a terminat junioratul la formaţia catalană, iar apoi a jucat titular pentru Espanyol B, de unde a şi fost convocat la echipa de tineret a României. În vară a semnat cu Astra, unde nu a reuşit, însă, să se impună ca titular, fiind pus pe liber, pentru ca în urmă cu o lună să ajungă la „U". Jucătorul se află la debutul în Liga I, până acum el fiind maxim rezervă atât la Astra, cât şi la Cluj.

Meciul dintre Astra Giurgiu şi „U" Cluj se va juca vineri, de la ora 19:00, în direct la Dolcesport şi live-text pe ziuadecj.ro.

A renunţat la 5000 de euro

În iarnă, Ionuţ Boşneag a fost la un pas să se despartă de „U", administratorul judiciar de la acea vreme, Horia Ţiril, chemându-l la renegocieri, alături de alţi cinci jucători. Boşneag câştiga, conform contractului său vechi din „era Walter, suma de 7000 de euro lunar şi, surprinzător, a fost de acord să i se reducă salariul până la 2000 de euro, cât încasează acum. „A fost o surpriză enormă şi pentru mine, mi-a spus că el îşi doreşte să joace pentru Universitatea şi e pregătit să renunţe la bani. Am semnat noul contract şi l-am trimis imediat în Antalya, în cantonament", a povestit Horia Ţiril la acea vreme.

 

Etichete
Comenteaza