„Studenţii", încrezători înaintea examenului pentru licenţă

„Studenţii
Horia Ţiril, administratorul judiciar al clubului, a declarat ieri, pentru ZIUA de CLUJ, că toată documentaţia obligatorie în vederea licenţierii clubului a fost depusă, iar fanii nu au de ce să-şi facă griji din acest punct de vedere.

Clubul clujean este programat pe 23 aprilie la susţinerea dosarului, urmând ca Viorel Duru, preşedintele comisiei de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, să facă anunţul cluburilor care au trecut „examenul" undeva la începutul lunii mai. Universitatea stă neaşteptat de bine în clasamentul Ligii I, cu 28 de puncte, şi ocupă locul 12, la egalitate cu Oţelul Galaţi, formaţie clasată o poziţie mai sus. Dincolo de criteriul sportiv, la care clujenii par să se descurce din ce în ce mai bine, pentru a juca în Liga I şi în sezonul viitor, „U" are nevoie de licenţa emisă de comisia de specialitate, condusă de Viorel Duru. Administratorul judiciar al clujenilor, Horia Ţiril, anunţă că nu există motive pentru care Universitatea să nu fie licenţiată. „Am depus un dosar stufos, suntem acoperiţi din toate pucntele de vedere, de la criteriile de personal, antrenori, copii şi juniori, până la cel financiar. Noi am şi depus la Federaţie un plan financiar pentru următorul an, un fel de plan preliminar de reorganizare, din care reiese că îndeplinim toate condiţiile. Îi asigur pe suporteri că nu au motive să-şi facă griji din acest punct de vedere", a comentat Horia Ţiril. 

Singurul punct în care Universitatea nu se prezenta tocmai bine era cel financiar. Situaţia clubului pare a fi salvată tocmai de starea de insolvenţă în care se regăseşte societatea. Regulamentul comisiei conduse de Duru prevede că până pe 29 martie cluburile trebuie să prezinte dovada că nu au datorii restante la bugetul de stat (aferente salariilor), jucători, antrenori sau alte cluburi, ori să prezinte o dovadă a reeşalonării acestora. În cazul Universităţii, legea insolvenţei acţionează ca şi o dovadă a faptului că datoriile cumulate de către societate sunt îngheţate şi urmează a fi reeşalonate după aprobarea planului de reorganizare, a explicat Horia Ţiril. „Am discutat şi cu domnul Duru situaţia în care ne aflăm, iar şi dânsul a recunoscut că nu s-a mai întâlnit cu un astfel de caz. Practic, pentru a lua licenţa noi trebuie să nu avem o serie de datorii sau, foarte important, să prezentăm documentele care atestă că am reeşalonat respectivele creanţe. Ori, în cazul nostru, legea 85 acţionează tocmai în acest sens", a mai spus administratorul Horia Ţiril. Acesta ar putea fi înlocuit azi de la conducerea societăţii de către Marieta Anastasescu, în cazul în care Tribunalul Comercial validează hotărârea Adunării Generale a Creditorilor de numire în funcţie a celei din urmă.

Etichete
Comenteaza