Viorel Duru a propus respingerea licenţei pentru „U” Cluj

Viorel Duru a propus respingerea licenţei pentru „U” Cluj
Clubul „U” a fost înştinţat în această dimineaţă, printr-un fax semnat de Viorel Duru, preşedintele Comisiei de Licenţiere, că se propune respingerea licenţei pentru sezonul 2013-2014.

Conform documentului primit, Duru invocă aspectul financiar al societăţii, şi se referă la litigiile pe care clubul le are cu foşti jucători, dar şi la datoriile către stat. Pe de altă parte, Horia Ţiril, administratorul judicar al clubului, spune că e imposibil să refuzi licenţa pe acest motiv, în condiţiile în care legea 85 împiedică societăţile aflate în insolvenţă să plătească datorii de dinaintea intrării în procedură specială.

"Dânşii vorbesc despre faptul că noi avem litigii cu jucători şi datorii către stat, însă conform legii insolvenţei acele creanţe sunt stopate, nu există, dacă vreţi, până la definitivarea planului de reorganizare. Despre ce datorii vorbim, despre 6,4 milioane de euro cât era în urmă cu două luni, sau despre 1-2-3, cât ar putea fi acum, după acceptarea planului de reorganizare? Ei mai spun că noi nu putem asigura continuitatea clubului până în iunie 2014, când doar dacă ne salvăm de la retrogradare primim cel puţin 1,3 milioane de euro, plus că mai avem de încasată de la Ligă încă 800 de mii în sezonul trecut. Asta fără să luăm în calcul alte venituri din bilete, publicitate sau marketing. Pe de altă parte, nu văd cum un club care are salarii la zi, care are o relaţie excelentă cu bugetul de finanţe în acest moment, nu primeşte licenţă, iar alte cluburi care nu şi-au plătit jucătorii de luni bune sunt acceptate. Sper ca mâine să pot prezenta absolut toată documentaţia în faţa comisiei şi să primim acceptul de a evolua în Liga I ", a spus Horia Ţiril.

Clubul va apărea mâine în faţa Comisiei de Licenţiere, urmând să-şi prezinte dosarul în faţa lui Viorel Duru. Dacă nu va primi mâine licenţa, "U" are termen de apel până la mijlocul lui mai. 

Etichete
Comenteaza