S-a închis lista creditorilor: Ţiril şi avocaţii lui Walter vor depune planul final de reorganizare

S-a închis lista creditorilor: Ţiril şi avocaţii lui Walter vor depune planul final de reorganizare
Termenul de miercuri, din dosarul de insolvenţă al lui „U", s-a încheiat abia spre seară, iar judecătorul sindic a decis să admită, de principiu, mai multe contestaţii, astfel că tabelul credal va fi definitivat azi.

 

 De două ori pe lună, atenţia fanilor Universităţii se mută spre Tribunalul Comercial acolo unde se derulează procesul de insolvenţă al societăţii. Ieri, după mai multe ore de aşteptare, judecătorul sindic a soluţionat diferitele contestaţii depuse la adresa tabloului preliminar al creditorilor, iar unele au fost admise de principiu, în timp ce altele, inclusiv cea a lui Florian Walter, vor fi soluţionate azi, instanţa rămânând în pronunţare.

Practic, Horia Ţiril, administratorul judiciar, poate depune până vineri planul de reorganizare al societăţii, însă avocaţii lui Florian Walter au anunţat şi ei intenţia de a depune un astfel de plan. Termenul de aprobare a planului a fost stabilit de către instanţă pentru 22 mai. Reprezetantul omului de afaceri a spus în faţa judecătorului că intenţionează să depună un plan de reorganizare deoarece în cel stabilit luni şi votat în Adunarea Generală, creditorii chirografari nu primeau nici un leu. „Acel plan votat luni a fost unul preliminar, prin care am arătat în faţa comisiei de licenţiere că există susţinere din partea tuturor creditorilor, iar mersul societăţii nu este afectat. În rest, oricine poate depune un alt plan, dacă se consideră că poate atrage fonduri pentru acoperirea unui cuantum mai mare al datoriilor", a spus Horia Ţiril. Prin planul preliminar de reorganizare, stabilit şi votat luni, de Adunarea Generală a Creditorilor, datoriile clubului scad la 2,4 milioane de euro. În acel act, votat de către 84 la sută dintre creditori, se prevede ca doar creditorii strategici, Direcţia Generală a Finanţelor Publice şi salariaţii să primească bani, iar cei chirografari (printre care Florian Walter şi firmele sale) să nu-şi mai recupereze investiţiile. Walter a declarat în urmă cu o săptămână, într-un interviu pentru ZIUA de CLUJ, că e de acord să renunţe la toate creanţele, propunând un plan de reorganizare în care cuantumul total al datoriilor să fie redus cu 90 la sută, cu excepţia salariaţilor care-şi vor primi drepturile integral.
Tot ieri, instanţa a avut de judecat contestaţiile depuse de doi jucători, Viorel Dinu şi Adrian Popa II, care au trimis cererile de creanţe cu întârziere. Un alt jucător care solicită bani este Bogdan Dolha, cel care nu a mai jucat pentru „U" de aproape de trei ani şi care se judecă de atunci cu clubul prin diferite instanţe sportive. Instanţa a rămas în pronunţare, urmând să dea azi un verdict. În acelaşi stadiu este şi contestaţia depusă de Florian Walter care a cerut să fie admis la dosar cu încă cinci milioane de lei. Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci omul de afaceri se va transforma din creditor principal în creditor majoritar. Cum azi se va definitiva tabloul creditorilor, Horia Ţiril a anunţat că va depune până mâine şi planul de reorganizare. „Am cerut instanţei să scurteze termenul de 30 de zile pentru depunerea planului de reorganizare, tocmai pentru a fi în grafic în ceea ce priveşte procesul de licenţiere. Judecătorul sindic a înţeles situaţia, chiar s-a interesat despre faza în care suntem la licenţiere. În cazul în care comisia Federaţiei nu ne va da vineri un răspuns favorabil, atunci vom fi la limită cu licenţierea", a mai spus Ţiril.

Paraskevas şi Anamaria Prodan ar putea fi audiaţi ca martori în instanţă

Tribunalul Comercial a mai judecat ieri şi litigiul dintre FC „U" Cluj, prin GMR Group IPURL şi clubul Pandurii Târgu-Jiu, cu privire la transferul lui Christou Paraskevas la gruparea gorjeană. Horia Ţiril a contestat mutarea cipriotului la Pandurii cu titlu gratuit, asta în condiţiile în care fundaşul apucase să semneze cu oltenii. Astfel, judecătorul sindic va decide pe 16 mai dacă-l va cita ca martor pe Paraskevas, dar şi pe agentul său, Anamaria Prodan. „Vorbim despre un component al naţionalei Ciprului şi un jucător care a evoluat titular în tur pentru „U", aşa că nu se poate ca el să plece gratuit. Instanţa va desemna un evaluator care să decidă cota de piaţa a jucătorului", a explicat Ţiril.

 

 

Etichete
Comenteaza