De la Cluj la Ploieşti, două luni în Dakar, şi înapoi pe Cluj Arena. Mendy, din nou în alb-negru

De la Cluj la Ploieşti, două luni în Dakar, şi înapoi pe Cluj Arena. Mendy, din nou în alb-negru
Gaston Mendy a avut un parcurs incredibil în ultimele şapte luni, ajungând să plece de la Cluj la Ploieşti, apoi fiind obligat să rămână aproape 60 de zile acasă, la Dakar, în Senegal, pentru ca apoi să revină la Universitatea Cluj.

În Sâmbăta Mare, fundaşul stânga a îmbrăcat din nou tricoul alb-negru, spre bucuria suporterilor. Gaston Mendy şi-a făcut reapariţia în tricoul Universităţii după mai bine de şapte luni de absenţă.

Senegalezul jucase ultima dată pentru „U" în partida de la Severin, din octombrie anul trecut, după care a plecat la Petrolul din cauza problemelor legate de viză, clubul clujean nereuşind să-i obţină prelungirea din cauza situaţiei financiare. La Ploieşti nu s-a impus, astfel că în iarnă a plecat acasă la Dakar, în Senegal, unde a fost nevoit să stea mai bine de două luni din cauză că nu avea dreptul să mai intre în spaţiul Uniunii Europene.

Într-un final, oficialii lui „U" i-au rezolvat actele, iar sâmbătă Ganea l-a trimis pe gazon, după trei săptămâni de pregătire. Mendy a început ezitant, dar apoi a prins încredere, reuşind şi o cursă solitară stopată prin fault de Jumisee. La final a fost aplaudat de fanii Universităţii care n-au uitat că micuţul fundaş părăsea Clujul cu lacrimi în ochi, în toamna anului trecut. „S-a văzut că vine după o perioadă în care nu s-a pregătit normal. Îl vom aduce curând la parametri optimi", a spus Ganea care, sâmbătă, nu l-a reţinut în lot pe Janos Szekely. Antrenorul n-a dorit să comenteze decizia.

Totuşi, conform informaţiilor noastre, atât Szekely, cât şi Mendy, au prins lotul pentru meciul de mâine, de la Galaţi, cu Oţelul. Partida se va juca de la ora 18:00, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Etichete
Comenteaza