Ultimul bal? Rapid şi „U” s-ar putea întâlni pentru ultima dată în Liga I

Ultimul bal? Rapid şi „U” s-ar putea întâlni pentru ultima dată în Liga I
Fără licenţă, dar cu speranţe că vor avea câştig de cauzţă la TAS, cele două formaţii
de tradiţie ale fotbalului românesc joacă în această seară, pe stadionul din „Giuleşti"
">

Rapid şi „U" joacă în această seară în derby-ul tradiţiei, dar şi al insolvenţei. Cele două formaţii pleacă de pe poziţii financiare diferite, bucureştenii neplătiţi din luna februarie, iar „studenţii" cu plăţile la zi. Fotbaliştii lui Ionel Ganea mai au nevoie de un singur punct pentru a fi salvaţi şi matematic de la retrogradarea sportivă, însă rapidiştii anunţă că vor încerca să câştige pentru a ieşi cu capul sus din acest sezon. Rapid - „U" Cluj e în această seară, de la ora 19:30, în direct la Dolce Sport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Fără licenţă pentru Liga I, Rapidul a mai primit o lovitură dură, după ce Tribunalul Comercial Bucureşti a amânat pentru 14 septembrie judecarea şi aprobarea planului de reorganizare. În lipsa acestui act, şansele „giuleştenilor" la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne sunt aproape nule, avocaţii Rapidului bazându-se tocmai pe planul de reorganizare în speranţa unei decizii care să anuleze verdictul instanţelor Federaţiei din România. În schimb, „U" e „în grafic" pentru planul de reorganizare, după ce actul a primit votul covârştior al creditorilor în Adunarea Generală de vineri. Planul trebuie să fie validat miercuri de instanţă.

Jucătorii Rapidului au vorbit la superlativ despre istoria duelului din această seară, unul care are şanse mici să se reediteze şi în sezonul viitor, deşi cele două echipe sunt ca şi salvate de la retrogradarea sportivă. „Două echipe cu suporteri minunaţi, cu tradiţie de zeci de ani în spate. Va fi un meci important pentru noi. E dureros să jucăm fără spectatori, e greu să ştii că nu-i vom avea aproape. E o senzaţie unică să joci pe un stadion arhiplin, să ai suporterii aproape. Atunci te simţi fotbalist", a declarat Ovidiu Herea pentru dolce-sport.ro. Căpitanul Daniel Pancu crede că jucătorii lui „U" pleacă dintr-o poziţie favorabilă datorită stabilităţii financiare. „E clar că e meciul insolvenţei, doar că e şi-au primit salariile cum era şi normal, iar noi n-am văzut nici un ban din luna februarie. Cred că ei sunt în avantaj", a spus Pancu.

De celalată parte, Universitatea merge în „Giuleşti" cu gândul la punctul care i-ar asigura şi salvarea matematică de la retrogradare. „Studenţii" sunt, la fel ca şi Rapid, în situaţia de a nu avea licenţa pentru sezonul viitor, însă speră la un verdict favorabil din partea TAS. Deşi a recunocut că îi e dificil să-şi motiveze jucătorii, având în vedere problemele cu licenţa, Ganea a declarat că va încerca să câştige cele trei meciuri rămase până la final. Antrenorul „Şepcilor roşii" nu va putea conta în jocul de azi pe Dan Bucşa şi Emil Ninu, ambii suspendaţi, dar nici pe Florin Hidişan, accidentat. Astfel, primul „11" al Universităţii în „Giuleşti" ar putea arăta astfel: Niculescu - Ciupe, Szilagyi, Raţiu, Nicola - Popa, Muzac - Buleică, Apostu, Borza - Dedu.

 

Etichete
Comenteaza