„Şepcile roşii" demolează Rapidul în „Giuleşti" VIDEO

„Şepcile roşii
Universitatea Cluj a jucat ca o echipă mare în această seară, pe terenul Rapidului, obţinând o victorie de zile mari, 4-1 pe stadionul din „Giuleşti", după un meci în care clujenii au avut şi două bare.

UPDATE Adaugă cronica video. Click pe fotografie

„U" s-a salvat aseară de la retrogradare şi din punct de vedere matematic, după o super-victorie obţinută pe terenul Rapidului, scor 4-1. Ianos Szekely, cu o „dublă", Bogdan Apostu şi Apostol Muzac au înscris golurile clujenilor în „Giuleşti", pentru bucureşteni marcând Ciolacu. Universitatea a ajuns la cota 38 de puncte în acest sezon şi are şanse mari să încheie stagiunea pe locul 12. Pentru clujeni, urmează partida cu Petrolul, de pe Cluj Arena, iar apoi derby-ul cu CFR, din ultima etapă.

Deşi într-o situaţie juridică asemănătoare cu cea a bucureştenilor, clujenii aveau avantajul moral al confortului asigurat de starea financiară sigură, spre deosebire de adversarii lor neplătiţi de mai bine de trei luni. Aşa s-a făcut că „U" a avut un început fulminant în „Giuleşti". Ciupe a deschis „balul" cu un şut din lovitură liberă, Tony a încercat poarta, dar şutul său a fost deviat în corner (4), iar în minutul opt „studenţii" au dat lovitura. Tony l-a deschis superb pe Szekely, care a înscris cu un şut cu exteriorul. Suprinzător, elevii lui Ionel Ganea au cedat iniţiativa, iar gazdele n-au refuzat favorul. Ciolacu a restabilit egalitatea (13) cu un şut superb, de la distanţă, după ce l-a scos uşor din joc pe Szilagyi. Rapidiştii au pus stăpânire pe joc, însă n-au pus în pericol poarta lui Niculescu. Scăpaţi de forcingul „vişiniu", clujenii au lovit necruţător, în două rânduri. În trei minute, „U" avea deja un avantaj de două goluri. Mai întâi Apostu (34) a marcat cu capul, după centrarea lui Szekely, pentru ca Apostol Muzac (37) să înscrie golul serii, cu un şut de la 25 de metri, cu exteriorul piciorului drept, după pasa lui Tony.

„Studenţii" au abordat perfect repriza secundă. S-au apărat destul de sus şi au dus jocul departe de propria poartă. Ganea a mutat bine la pauză, renunţând la debutatul Lorant Kovacs, avertizat în prima repriză, pentru atacantul Dedu. Gazdele au fost periculoase doar prin două şuturi de la distanţă, Herea şi Alex Ioniţă trimiţând, însă, pe lângă poarta lui Vladimir Niculescu. „U" şi-a jucat foarte bine cartea contra-atacului, mai ales după intrarea lui Borza. Clujeanul şi-a făcut rapid simţită prezenţa în joc, driblând un adversar la marginea careului, iar apoi trimiţând cu piciorul drept, în bara laterală (76)! Bara lui Borza n-a închis, însă, meciul. Nicola, intrat în locul lui Mendy, a centrat perfect pentru Szekely, iar Ianis a făcut „dubla" cu un şut din prima, sub bara lui Drăghia. Rapidul n-a mai avut vlagă să mai marcheze până la final, în ciuda faptului că jucătorii lui Marian Rada au atacat în permanenţă poarta lui Niculescu. Tony a ieşit din nou în evidenţă, închizând meciul cu un şut superb, care s-a oprit, spre ghinionul său, în bara transversală.


Universitatea s-a salvat, astfel, „en-fanfare" de la retrogradare, câştigând din nou în faţa unei echipe importante a Ligii I, aflată, însă, într-o situaţie dramatică. Pentru „Şepcile roşii" urmează mâine un termen vital la Tribunalul Comercial, când judecătorul sindic ar trebui să aprobe planul de reorganizare. Apoi, vine meciul cu Petrolul Ploieşti, ultimul de pe Cluj Arena în acest sezon.


Un nou debut pentru „Şepci"

Antrenorul Ionel Ganea l-a trimis în teren pe Lorant Kovacs, tânărul mijlocaş fiind la prima sa apariţie în acest sezon. Kovacs (20 de ani) a avut o prestaţie curajoasă, dar a fost avertizat destul de uşor pentru un fault la mijlocul terenului. Mijlocaşul este un produs al Centrului de Copii şi Juniori al lui „U". Iată şi jucătorii care au obţinut uriaşa victorie din „Giuleşti": Niculescu - Ciupe, Szilagyi, Raţiu, Mendy - Kovacs, Popa - Szekely, Muzac, Apostu - Tony. După pauză, Ganea i-a mai trimis în teren pe Dedu, Borza şi Nicola.

 

ziuadecj.ro a transmis live text partida din Giuleşti. Vezi aici toate fazele

 

Comenteaza