„U", prima opţiune pentru Ganea: „Vreau să rămân, aştept decizia de la Lausanne"

„U
Campionatul s-a încheiat, dar emoţiile continuă pentru „Şepcile roşii". Ionel Ganea, omul care a reuşit să scape „U" de Liga a II-a pe plan sportiv, spune că prima sa opţiune e să continue la Cluj.

 

Viitorul „Şepcilor roşii" e în mâinile judecătorilor Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Şefii lui „U" au pregătit întreaga documentaţie, inclusiv decizia de aprobare a planului de reorganizare al societăţii, pentru a avea toate argumentele pentru un verdict favorabil. Printre cei care aşteaptă decizia TAS e şi Ionel Ganea, omul care a creat, practic, această echipă a Universităţii. Antrenorul a declarat că „U" e prima sa opţiune pentru sezonul viitor, şefii clubului i-au pregătit un contract pe doi ani, însă semnătura depinde într-o mare măsură de verdictul de la Lausanne.

Tehnicianul înclină să-şi continue munca pe Cluj Arena. A spus-o miercuri seara, imediat după derby-ul cu CFR (1-3), dar şi ieri, pentru ZIUA de CLUJ. „Eu am intrat în vacanţă, iar acum aştept. Vreau să văd decizia Tribunalului din Elveţia, să pot lua o decizie clară. Am spus şi după meci că am primit o ofertă din partea conducerii clubului, prima mea opţiune rămâne „U" Cluj. Mă bucur că suporterii mă apreciază, eu mi-am făcut datoria şi meseria cât am putut de bine. Planul pentru sezonul viitor îl am pregătit, dar depind multe de ce va hotărâ TAS. Sper foarte mult ca „U" să rămână în Liga I. Nu e o problemă cu jucătorii, vom vedea cine va rămâne, pe cine vom mai aduce. Vreau continuitate, asta e cel mai important", a spus Ionel Ganea, cel care la primul sezon în fotbalul mare a reuşit să obţină 21 de puncte în 15 partide, salvând Universitatea de la retrogradare.

Decizia de la Lausanne e aşteptată cu sufletul la gură şi de jucători. Majoritatea au plecat deja în vacanţă, ar vrea să continue la „U", dar nu pot lua o decizie până când nu ştiu în ce ligă va continua echipa „Şepcilor roşii". Unul dintre cei mai iubiţi jucători de către suporteri, nigerianul Tony Nwakaeme, spune şi el că prima sa opţiune e Universitatea Cluj, însă în condiţiile în care „studenţii" vor juca şi în sezonul viitor în Liga I. „Eu aş fi foarte fericit să rămân la Universitatea Cluj dacă ar exista stabilitate din toate punctele de vedere. Contractul meu se încheie pe data de 30 iunie, iar în acest moment nu ştiu ce voi face. Dacă ar fi să plec, aş pleca în afară. Iubesc fanii Universităţii şi îmi pare rău că nu am reuşit mai multe în meciul cu CFR", a spus autorul fazei din care Ianos Szekely a înscris unicul gol al „studenţilor".

Majoritatea jucătorilor lui „U" au contracte scadente la finalul lunii viitoare, excepţie făcând Alin Buleică şi Adrian Popa, împrumutaţi de la Pandurii Târgu-Jiu, respectiv Dinamo Bucureşti. Cei doi vor reveni, cu siguranţă, la echipele de care aparţin, mai ales după evoluţiile foarte bune pe care le-au avut la Cluj.

 

 

Etichete
Comenteaza