Demisia de la Petrolul îl aduce pe Walter mai aproape de pachetul majoritar al FC „U”

Demisia de la Petrolul îl aduce pe Walter mai aproape de pachetul majoritar al FC „U”
Omul de afaceri a renunţat la funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al câştigătoarei Cupei României şi, foarte probabil, va deveni noul acţionar majoritar al „Şepcilor roşii” începând cu 20 iunie.

Petrolul Ploieşti a câştigat Cupa României, dar şi-a pierdut unul dintre „jucătorii" de bază. Florian Walter, sponsor principal prin compania Romprest, şi preşedinte al Consiliului de Administraţie (CA), şi-a prezentat ieri demisia din ultima funcţie, astfel că are cale liberă spre preluarea, în acte, al pachetului majoritar de acţiuni al FC „U". De altfel, Walter a vorbit despre această mutare într-un interviu acordat în exclusivitate pentru ZIUA de CLUJ în urmă cu o lună şi jumătate.

Veste-neaşteptată pentru fanii Petrolului! La mai puţin de 48 de ore după triumful din Cupa României, „lupii galbeni" au fost anunţaţi că omul care, practic, a creat această trupă, Florian Walter, nu mai are nici o funcţie oficială la club. „Începând de astăzi, 3 iunie, în structura de conducere a Fotbal Club Petrolul Ploieşti au survenit mai multe modificări. Astfel, domnul Florian Walter şi-a înaintat demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, funcţie preluată de către domnul Dan Capră, totodată acţionarul majoritar al FC Petrolul Ploieşti. Domnul Florian Walter rămâne alături de clubul nostru prin contractul de publicitate pe care firma Romprest îl are cu FC Petrolul Ploieşti până în 2014. Noile modificări din structura de conducere nu afectează planurile de viitor ale echipei noastre, FC Petrolul Ploieşti propunându-şi să depăşească ştacheta ridicată odată cu performanţele extraordinare realizate în acest sezon", este comunicatul sec publicat pe site-ul clubului.

Totuşi, decizia lui Walter nu e neaparat o noutate. Omul de afaceri a declarat în urmă cu o lună şi jumătate pentru ZIUA de CLUJ că începând cu mijlocul lunii iunie va prelua pachetul majoritar de acţiuni de la „U", deţinut acum de Ioan Mărginean. „Actul de vânzare-cumpărare dintre mine şi Mărginean este doar înregistrat la Registrul Comerţului, el n-a achitat suma de bani pentru acele acţiuni. El trebuia să achite creanţa şi capitalul social până în iunie 2013. Creanţa a revenit la mine, iar el pe capitalul social nu mi-a plătit banii. Practic, eu în iunie revin acţionarul lui „U". Dacă-mi achita banii până în iunie, era stăpân de drept. El nu a făcut plata. La Petrolul sunt doar angajat şi am un contract de sponsorizare", spunea fostul investitor principal de la „U". Practic, prin demisia de la Ploieşti, Walter nu intră sub incidenţa regulamentelor Ligii şi Federaţiei care nu permit ca o persoană fizică să fie implicată la două cluburi din aceaşi divizie. Mai mult, cu toate că Romprest va rămâne sponsorul oficial al „lupilor galbeni", şi aici Florian Walter este acoperit, în condiţiile în care, conform avocatului său, Bogdan Tănase, el nu mai are nici o funcţie în respectiva companie. „Domnul Walter este creditor chirografar doar ca şi persoană fizică. Vă rog să verificaţi că în celelalte firme care apar pe tabel, inclusiv Romprest Service, companie care face parte din comitetul creditorilor, Florian Walter nu mai este acţionar", spunea avocatul la finalul ultimului termen din procesul de insolvenţă a lui „U".

Pe de altă parte, chiar dacă va reveni în acte ca şi acţionar majoritar, şansele ca omul de afaceri să investească la „U" sunt aproape infime, după cum a recunoscut-o chiar el, într-o intervenţie la Digisport, după finala Cupei. „Voi lua o decizie într-o săptămână. Dacă plec de la Petrolul, nu mai investesc în fotbal. Am văzut cum i-au adus suporterii lui George Copos o colivă, eu nu vreau să trăiesc asemenea momente", a spus Walter pentru sursa citată.

Şi-a dat demisia din Comitetul Executiv

Florian Walter a mai luat o decizie surprinzătoare în urmă cu o săptămână, când şi-a prezentat demisia din cadrul Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal. La baza gestului lui Walter stă neacordarea licenţei pentru „U" Cluj de către comisia condusă de Viorel Duru. „Le-am spus că nu pot să stau şi să asist la uciderea fotbalului. Şi fotbalul nostru trebuie să se conducă după legile României, ori ei nu au respectat legea insolvenţei. Să nu uităm în ce situaţie e economia din România. „U" Cluj merită şi trebuie să rămână în Liga I", a spus Walter.

 

Etichete
Comenteaza