Speranţe pentru „U”: Conducătorul echipei care a câştigat şase puncte la TAS anticipează o decizie favorabilă

Speranţe pentru „U”: Conducătorul echipei care a câştigat şase puncte  la TAS anticipează o decizie favorabilă
Poli Timişoara intra direct în preliminariile Champions League, în urmă cu patru ani, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne dădea câştig de cauză echipei bănăţene. Preşedintele lui Poli de la acea vreme crede că şi „U” ar putea întoarce în Elveţia decizia în cazul licenţierii.

În 2009, Poli Timişoara era depunctată cu şase puncte în urma unei decizii a FIFA, pusă în aplicare de Federaţia Română de Fotbal, din cauza scandalului palmaresului cu italianul Claudio Zambon. Bănăţenii s-au adresat TAS, iar tribunalul elveţian le-a dat dreptate, acesta fiind cel mai important caz al unei echipe româneşti care a avut câştig de cauză la Lausanne. Gheorghe Chivorchian, preşedintele timişorenilor la acea vreme, a explicat pentru ZIUA de CLUJ mecanismul după care a judecat instanţa din Ţara Cantoanelor şi le-a dat speranţe fanilor „Şepcilor roşii".

Poli Timişoara ajungea în Champions League pentru prima dată în istoria modernă după o decizie surprinzătoare a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. În acel sezon, mai exact la jumătatea lui, clubul bănăţean a fost sancţionat de FRF cu şase puncte, ca urmare a unei decizii a FIFA. Scandalul a pornit de la sesizarea făcută de Claudio Zambon, cel care deţinea palmaresul istoric al lui Poli, şi care nu a dat acceptul clubului condus de Marian Iancu de a folosi numele de „Politehnica Timişoara", precum şi culorile alb-violet. TAS a judecat atunci cazul abia după finalul sezonului şi a dat câştig de cauză Timişoarei. Bănăţenii au primit înapoi cele şase puncte şi au urcat pe locul doi, scoţând pe Dinamo din Champions League.

Gheorghe Chivorchian, preşedintele Timişoarei a explicat pentru ZIUA de CLUJ că TAS a judecat pe fond acel caz, la fel cum va face şi în situaţia Universităţii Cluj. „Şepcile roşii" s-au adresat instanţei din Elveţia, după ce comisia de licenţiere, la fel ca şi cea de apel, au decis să nu acorde licenţa pentru sezonul viitor. „Se judecă pe fond, nici nu încape poveste. Am văzut că au apărut foarte mulţi aşa-zişi specialişti care vorbeau că TAS verifică doar corectitudinea instanţelor naţionale, ceea ce e fals. Noi am depus o grămadă de acte prin care am demonstrat că am fost pedepsiţi pe nedrept. Există un complet de trei judecători care analizează toată documentaţia. La fel se va întâmpla şi acum, cu „U". Dacă e să mă întrebaţi pe mine, din experienţa mea, cred că cei de la Cluj au şanse mari să câştige. Au planul de reorganizare aprobat de Tribunalul Comercial, asta contează foarte mult. Ei demonstrează că sunt în legalitate şi că în trei ani vor plăti acele datorii. Nu au nici o vină că instanţele civile nu dau termene care să se încadreze în datele impuse de comisia lui Viorel Duru. Oricum, ar fi mare păcat ca „U" să pice în liga a II-a, mai ales după ce au dispărut Poli, Craiova, iar acum Rapidul", a spus Chivorchian.

Conform calendarului oficial, instanţa de la Lausanne e obligată să dea un verdict în cazul FC „U" vs. FRF până pe 21 iunie. Până acum, TAS nu i-a anunţat pe oficialii „Şepcilor roşii" când va fi judecat cazul. În situaţia în care clujenii pierd apelul, vor evolua în sezonul viitor al ligii secunde.

 

Etichete
Comenteaza