După Braşov şi Vaslui, un alt club licenţiat are probleme din cauza datoriilor

După Braşov şi Vaslui, un alt club licenţiat are probleme din cauza datoriilor
În timp ce, deşi în insolvenţă şi protejate de legea 85/2006, cluburile “U” Cluj şi Rapid Bucureşti au fost refuzate în cererea lor de acordare a licenţei, alte echipe cu probleme grave au primit dreptul de participare în sezonul viitor. După ce FC Braşov s-a confruntat cu o grevă a jucătorilor, care acuzau neplata salariilor, iar FC Vaslui se află în litigiu cu doi jucători din cauza neplăţii drepturilor salariale, Oţelul s-a trezit cu conturile blocate.

"U" Cluj e nevoită să treacă prin emoţiile judecăţii Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a primi licenţa aferentă sezonului viitor. Comisiile autohtone au refuzat acordarea acestui drept, invocând faptul că "şepcile roşii" aveau datorii la 31 decembrie, neachitate până la 31 martie. Asta, cu toate că legea insolvenţei, acceptată de FRF, nu permite efectuarea plăţilor până la aprobarea planului de reorganizare. Fără licenţă, "Şepcile" s-au adresat TAS, de unde aşteaptă acum un verdict. Între-timp, FC Braşov, FC Vaslui şi Oţelul, cu licenţa acordată, au probleme destul de mari cu jucătorii, dar şi cu autorităţile statului, din cauza situaţiei financiare.

Dacă jucătorii Braşvoului au refuzat să se antreneze, la câteva zile după ce clubul anunţa primirea licenţei, iar Dani Coman şi Gabriel Cânu se judecă la LPF cu FC Vaslui, Oţelul s-a trezit cu conturile blocate. Conform unor surse citate de prosport.ro, ANAF a pus sechestru pe averea gălăţenilor din cauza datoriilor către bugetul de stat. Asta în condiţiile în care, pentru acordarea licenţei, se stipulează că un club nu are voie să înregistreze creanţe aferente salariilor jucătiorilor către ANAF. "Este vorba de interpretări diferite ale cadrului legislativ. Am făcut contestaţie, dar până la un verdict final există acest sechestru asigurator", precizează o persoană din cadrul clubului, pentru sursa citată. De altfel, situaţia îngrijorătoare de la Oţelul a fost anticipată de fostul antrenor, Petre Grigoraş, care şi-a prezentat în urmă cu o săptămână demisia din funcţie.

 

Etichete
Comenteaza