"U" reîncepe marţi pregătirea, dar nu ştie pe ce fotbalişti va miza în sezonul următor

Fotbaliştii Universităţii Cluj sunt aşteptaţi marţi la reunire, însă majoritatea îşi încheie contractele pe 30 iunie.

 Situaţia se poate schimba radical, mulţi manifestându-şi intenţia de a continua la Cluj, însă cu o condiţie: clubul să rămână în Liga 1 şi în sezonul viitor. "U" aşteaptă un răspuns favorabil de la Tribunalul Sportiv de la Laussane, în privinţa acordării licenţei, sentinţă care va fi dată până pe 22 iunie.

Curtaţi de mai multe cluburi din Liga I, atât antrenorul Ionel Ganea, cât şi fotbaliştii săi se mai află încă sub contract cu clubul clujean până pe 30 iunie. Dacă tehnicianul "studenţilor" a promis că va rămâne la echipă indiferent de eşalonul în care va evolua "U" în sezonul următor, jucătorii îşi caută alte angajamente şi nu vor să audă de liga a doua. În schimb, dacă Tribunalul Sportiv de la Laussane va da câştig de cauză Universităţii în cazul licenţierii, fotbaliştii sunt dispuşi să îşi prelungească contractele. Practit, staff-ul tehnic şi cel administrativ manageriază o situaţie de maximă incertitudine, neştiind ce fel de program de pregătire să implementeze, pentru prima sau a doua ligă. Ganea speră într-o decizie favorabilă de la TAS pentru a putea demara şi o campanie de achiziţii. „Eu am totul pregătit în minte, ştiu exact planul de pregătire, jucătorii pe care vom încerca să îi aducem. Singura problemă e că nu ştim încă ce verdict va da TAS", a explicat Ganezul. În cazul în care Universitatea nu va câştiga la TAS, echipa se va putea înscrie doar în liga secundă. În această situaţie, întreg lotul de jucători se va dispersa, iar clubul va trece printr-un nou proces de reorganizare. Planul de reorganizare aprobat recent de judecătorul sindic va trebui modificat şi adaptat realităţilor ligii secunde, unde costurile şi încasările sunt altele. Jucătorii au oferte de la mai multe echipe şi sunt tentaţi să le accepte după 30 iunie, în cazul în care "U" va fi retrogradată.

"Eu nu vreau să aud de retrogradare şi am spus că îmi doresc să rămân la Cluj. Am avut nişte discuţii cu cei de la Dinamo, dar nu le-am dat nici un răspuns încă. Pentru mine prima opţiune este Universitatea, dacă va rămâne în Liga I. În caz contrar mă voi reorineta, iar Dinamo e o variantă, mai ales că acolo am crescut", a spus Apostol Muzac, autor a două goluri în campionat pentru "U".

"Eu m-am întors la Dinamo pentru că am contract cu Dinamo, dar am trăit o experienţă unică la Universitatea Cluj. Nimeni nu ne dădea nici o şansă, dar ne-am salvat de la retrogradare pe plan sportiv. Dacă Universitatea rămâne în prima ligă, eu le voi propune celor de la Dinamo să mă lase să mă întorc la Cluj", a spus şi Adrian Popa II. În situaţiile lui Muzac şi Popa se află marea majoritate a jucătorilor de la Universitatea.

Reunirea lotului Universităţii Cluj este programată marţi de la ora 17:00, pe Cluj Arena.

Etichete
Comenteaza