Ganea a trasat programul Universităţii: „Ne pregătim pentru Liga I!"

Ganea a trasat programul Universităţii: „Ne pregătim pentru Liga I!
Antrenorul este optimist şi crede că „Şepcile roşii" vor primi un verdict favorabil la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. „Ganezul" a stabilit un program de pregătire pentru prima ligă, iar echipa va pleca sâmbătă în cantonament.

Universitatea se pregăteşte pentru un nou sezon al Ligii I. Antrenorul Ionel Ganea se declară extrem de optimist în şansele echipei sale de a primi licenţa în urma unei decizii favorabile a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) la Lausanne, şi a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, că a stabilit un program de pregătire pentru noul sezon al Ligii I. Astfel, „studenţii" vor pleca sâmbătă într-un cantonament de două săptămâni la Poiana Braşov, iar apoi vor avea încă un stagiu de pregătire centralizat, în Austria.

Ionel Ganea pariază pe „U" şi în sezonul viitor. Antrenorul şi-a dat acceptul pentru a continua pe banca „Şepilor roşii" şi nici nu se gândeşte la retrogradarea pe criterii juridice în eşalonul secund. Ganea a vorbit, pentru ZIUA de CLUJ, despre planurile sale imediate, spunând că e convins că la începutul lunii iulie, TAS va da „undă verde" pentru ca „Şepcile roşii" să se alinieze la startul Ligii I. „Eu sunt optimist de felul meu, întodeauna am fost. Am fost convins, când am semnat cu „U", că nu vom retrograda şi uite că aşa a fost. Am adus jucători pe care nu a pariat nimeni şi s-a dovedit că am ales bine. Acum, la fel, spun că vom primi licenţa", a spus Ganea. Astfel, antrenorul a stabilit coordonatele după care se va ghida în perioada următoare.

Prima acţiune e programată în Poiana Braşov, unde lotul Universităţii se va antrena timp de două săptămâni. Apoi, pentru „U" urmează încă o săptămână în Austria. Ganea s-a referit şi la situaţia contractuală a fotbaliştilor, toţi fiind sub angajament cu „U" doar până pe 30 iunie. „În cantonament va pleca cine cred eu că merită să joace aici. Sunt jucători care m-au nemulţumit sau alţii care n-au prea jucat şi pe care vreau să-i văd la lucru. Ştiu că foarte mulţi dintre jucători au oferte şi îşi încheie contractele pe 30 iunie. Vom vedea cine vrea şi cine merită să rămână aici", a spus Ganea.

Cert e că Tony Nwakaeme şi Gaston Mendy nu vor mai continua în alb-negru. Tony a plecat în Nigeria şi nu s-a mai prezentat la reunirea lotului, în timp ce Mendy va pleca şi el în ţara natală, în Senegal. „Tony trebuia să se prezinte la reunirea lotului pe 11.06.2013, era foarte clar. Nu a venit, aşa că va suporta consecinţele. La fel şi cei care nu respectă programul de pregătire pe care-l stabilesc. Regulile sunt reguli, eu nu fac rabat de la ele", a mai spus antrenorul Universităţii.

Pe de altă parte, fotbaliştii lui „U" vor fi chemaţi la negocieri de conducerea clubului în perioada următoare, urmând a le fi propuse contracte pentru Liga I. Angajamentele vor fi similare ca şi condiţii financiare cu cele derulate în returul sezonului proaspăt încheiat.

Speranţe şi la Comitetul Executiv

Pentru „U", TAS nu e singura speranţă în evitarea retrogradării pe criterii juridice. Mâine, Comitetul Executiv (C.Ex.) al Federaţiei Române de Fotbal se va întruni pentru a stabili modalitatea în care se va desfăşura sezonul următor al Ligii I. Conform informaţiilor ZIUA de CLUJ, membrii C.Ex. vor lua în calcul inclusiv eliminarea procedurii de licenţiere, astfel că „U" şi Rapid vor continua în prima ligă. O astfel de decizie a mai fost luată şi în urmă cu trei ani, când C.Ex. a decis ca Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor să joace în Liga I, în ciuda faptului că nu primiseră licenţa. Hotărârea a fost desfinţată imediat de către Mircea Sandu, care a motivat la acea vreme că respectivul for nu are dreptul să decidă în privinţa procesului de licenţiere, iar cele trei cluburi au ajuns în eşalonul secund.

 

Etichete
Comenteaza