Cine a câştigat turneul de tenis de la Cluj VIDEO

Cine a câştigat turneul de tenis de la Cluj VIDEO
Marele câştigător al turneului de tenis Banca Transilvania Trophy, care a avut loc la Cluj, este Rui Machado. Portughezul l-a învins în finală pe principalul favorit al turneului, un spaniol aflat pe locul 266 ATP. O evoluţie de excepţie a avut însă tânărul clujean Patrick Ciocilă, care, la numai 16 ani, a urcat până în careul de aşi al BT Trophy.

Rui Machado l-a învins în finală pe spaniolul Gillermo Olaso cu 6-2, 6-0, într-un meci care a durat 70 de minute.

"Rui Machado e cel mai bun jucător al turneului de la Cluj asta în pofida faptului că a pornit drept favorit 2, nu 1, dar să nu uităm că Rui Machado a stat departe de teren şapte luni din cauza unei accidentări la genunchi. Rui Machado a fost la un moment dat locul 59 mondial ceea ce-l recomandă ca un jucător care a fost la marile rendez-vous-uri mondiale", spune directorul de comunicare al turneului, Ovidiu Blag.

Machado se află acum pe locul 431 în ierarhia ATP şi speră să revină cât mai curând în turneele de Grand Slam.

Revelaţia turneului a fost însă un tânăr clujean de numai 16 ani, Patrick Ciorcilă, care a urcat până în semifinalele turneului. Ciorcilă a fost învins în semifinale de principalul favorit al BT Trophy, Guillermo Olaso, ocupantul locului 266 ATP. "Printre semifinalişti s-a numărat şi clujeanul Patrick Ciorcilă. Nota bene, un jucător, care în septembrie împlineşte 17 ani, un jucător care a trecut trei tururi pe tabela principală, a jucat foarte bine, a pierdut doar 9 sau 11 game-uri, dar foarte puţin", spune Blag.

Patrick Ciorcilă a reuşit să câştige opt puncte ATP după victoriile de la Cluj. De mâine, tânărul tenismen va participa la un turneu challenger la Sibiu.

Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Lorant Ersek

 

Comenteaza