Primul transfer pentru „Şepci": Universitatea l-a adus pe Emilian Dolha

Primul transfer pentru „Şepci
Emilian Dolha a fost convins de Ionel Ganea să vină la Universitatea, iar portarul a semnat deja un angajament cu echipa clujeană, aflată în pregătiri la Poiana Braşov.

În aşteptarea unui verdict al Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, „Şepcile roşii" mută şi pe piaţa transferurilor. Primul nume ajuns sub comanda lui Ionel Ganea este unul sonor, portarul Emilian Dolha. Fostul jucător de la Rapid, Dinamo sau Wisla Cracovia şi-a dat acceptul să joace în „alb-negru". În schimb, Cosmin Băcilă nu mai reprezintă o variantă pentru Universitatea Cluj.

Fostul jucător al Pandurilor a fost pe lista „studenţilor" doar în iarnă, dar mijlocaşul nici nu a vrut să audă la acea vreme de o aventură la „U". „Ne-a spus că nici nu se gândeşte să joace pentru „U" Cluj, aşa că poate să-şi vadă liniştit de drumul lui. Băcilă poate fi o variantă pentru echipele de liga a II-a sau a III-a, nicidecum pentru noi", au precizat persoane din cadrul clubului. Pe de altă parte, Universitatea se poate lăuda cu un prim transfer interesant. Emilian Dolha a semnat ieri cu echipa clujeană, fapt confirmat şi de antrenorul Ionel Ganea. „Dolha e jucătorul nostru, are experienţă, şi ne va ajuta foarte mult. Mă bucur că am reuşit să-l aducem", a spus tehnicianul „Şepcilor roşii" pentru ZIUA de CLUJ.

În vârstă de 33 de ani, Dolha a început fotbalul la Gloria Bistriţa, dar s-a consacrat la Rapid Bucureşti, acolo unde a jucat timp de şase ani. A urmat apoi un transfer la Wisla Cracovia, echipă antrenată la acea vreme de Dan Petrescu. După perioada Wisla, Dolha a mai jucat pentru Lech Poznan, tot în Polonia, după care a revenit în România, la Dinamo. Pentru bucureşteni a jucat timp de trei ani, iar apoi portarul originar din Turda şi-a încercat norocul în liga secundă din Rusia, la Fakel Voronezh. În vara anului trecut a revenit în ţară, la Gloria Bistriţa. Deşi a evoluat pentru o echipă practic condamnată la retrogradare, cel poreclit „Ema" a avut evoluţii foarte bune, izbutind să apere şi cinci lovituri de la 11 metri.

Pentru postul de titular, Dolha se va bate cu Ionuţ Boşneag, omul numărul 1 din retur, până la accidentare, şi cu Vladimir Niculescu, cel care a apărat poarta Universităţii în ultimele etape. Dinu Moldovan şi Cătălin Samoilă au părăsit deja Universitatea, fiecare bifând câte un meci în retur, cu CFR, respectiv Steaua. În lotul „şepcilor roşii" se mai află un portar de mare perspectivă. Este vorba de Roland Niczuly, fost campiona al României cu echipa de juniori „B" a Universităţii, plecat la Petrolul în vara trecută, şi revenit acum după o experienţă în Liga a III-a, la AS Ştefăneşti.

Etichete
Comenteaza