„Studenţii" aşteaptă întăriri: ce fotbalişti ţinteşte Ganea

„Studenţii
Universitatea şi-a schimbat din temelii lotul pentru noul sezon, doar că „Şepcile roşii" nu ştiu încă eşalonul în care vor evolua. Ionel Ganea, antrenorul echipei, a stabilit poziţiile pentru care mai are nevoie de întăriri.

 „U" Cluj a fost una dintre echipele care s-au reunit cel mai devreme pentru noul sezon, deşi doar vineri se va şti cu exactitate în ce divizie vor evolua „studenţii". După aproape două săptămâni de pregătire la Cluj, Universitatea a plecat într-un cantonament la Poiana Braşov, într-o componenţă nouă, şi fără 13 dintre fotbaliştii din retur. La echipă au venit mai mulţi jucători, majoritatea în probe, iar antrenorul Ionel Ganea a anunţat că în perioada următoare vor mai sosi nume noi.

Antrenorul şi-a văzut elevii la lucru în două „amicale" la Cluj, cu echipa din Liga a III-a, Sănătatea, în care cele două formaţii şi-au împărţit victoriile. În cantonamentul din Poiana Braşov, clujenii au mai disputat alte două meciuri de pregătire, 4-0 cu FC Zărneşti şi 7-1 cu FC Râşnov. Până la revenirea la Cluj, „studenţii" vor mai disputa încă un test, cel mai important de până acum, împotriva Coronei Braşov, echipă proaspăt promovată în prima ligă. În cantonamentul montan, Ganea a deplasat un lot format în mare parte din jucători tineri, plus fotbaliştii din sezonul trecut care şi-au dat acordul pentru prelungirea contractelor. Pe parcurs, în Poiană au sosit nume noi, cele mai sonore fiind cele ale lui Emilian Dolha şi Vasilică Cristocea, dar şi jucători mai puţin cunoscuţi veniţi la teste, precum argentinianul Manzano, fostul jucător al Sportului, Ionuţ Târnăcop, sau mijlocaşul de la Mioveni, Dan Săndulescu.

Ionel Ganea spune că perioada transferurilor e abia la început şi anunţă că la echipă vor mai apărea nume noi. „Ne mai dorim atacanţi, unul sau doi, plus un jucător pentru postul de fundaş stânga. Avem mai mulţi jucători pe care-i urmăresc la antrenamente, urmează să iau o decizie în privinţa lor", a spus antrenorul „Şepcilor roşii" pentru ZIUA de CLUJ. „Ganezul" a luat în cantonament şi patru jucători care au evoluat în sezonul trecut pentru echipa de juniori Republicani A, proaspăt medaliată cu bronz. Lor li se adaugă tinerii Roland Niczuly şi Raul Crişan, foşti juniori ai lui „U", reveniţi după un an petrecut la Petrolul Ploieşti. „Jucătorii tineri se pregătesc bine, sunt mulţumit de ei, nu pot spune că au acuzat neaparat intensitatea antrenamentelor. Am încredere în calităţile lor, sunt fotbalişti talentaţi, care trebuie să crească", a mai spus Ionel Ganea.

Cel mai probabil, lista transferurilor va fi completată în următoarele zile, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne va da o sentinţă în ceea ce priveşte solicitarea clubului clujean de anulare a deciziei comisiei de licenţiere. Dacă „U" va rămâne în Liga I, echipa va pleca într-un cantonament în Austria acolo unde va susţine câteva partide amicale împotriva unor adversari de un nivel mai ridicat. În caz contrar, atât programul de pregătire, cât şi lista de transferuri, vor fi adaptate pentru eşalonul secund.

Tony, aşteptat în cantonamentul lui ACS Poli

Nou-promovata ACS Poli Timişoara a pregătit un pachet salarial între 3000 şi 7500 de euro lunar, a anunţat impresarul bănăţean Cristian Opria. Acesta a vorbit şi despre transferul lui Tony Nwakaeme pe Bega, despre care a spus că e doar o chestiune de timp. „Tony va ajunge în cantonamentul celor de la Poli, totul este stabilit. Din ce ştiu eu, clubul oferă salarii între 3000 şi 7500 de euro", a spus Oprea. Echipa nou-apărută în fotbalul românesc este, în realitate, ACS Recaş, club care, începând din sezonul trecut, este susţinut financiar exclusiv de Primăria Timişoara şi de Consiliul Judeţean Timiş, sub titularatura Politehnicii. Tocmai pentru că nu au fost de acord cu fuziunea, fanii fostei echipe alb-violete a oraşului au decis să-şi înfiinţeze propria grupare, care să ducă mai departe istoria lui Poli.

 

Etichete
Comenteaza