A fi sau a nu fi în Liga I: „U" îşi află vineri viitorul

A fi sau a nu fi în Liga I: „U
Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va anunţa vineri, până la orele prânzului, o decizie în ceea ce priveşte solicitarea „Şepcilor roşii" de acordare a dreptului de participare în prima divizie.

Oficialii Universităţii vor fi înştinţaţi în această după-amiază asupra verdictului judecătorilor Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne cu privire la dosarul în care clubul clujean solicită anularea deciziei comisiei Federaţiei Române de Fotbal cu privire la neacordarea licenţei. ZIUA de CLUJ a discutat cu o persoană care a făcut parte din delegaţia Universiăţii în Elveţia, iar concluziile par a fi în favoarea unui verdict pozitiv.

Delegaţia Universităţii Cluj s-a aflat luni în faţa judecătorilor TAS, iar audierile au durat mai bine de patru ore. Surse din cadrul delegaţiei „studenţilor" au povestit pentru ZIUA de CLUJ că dosarul depus la Lausanne a fost extrem de stufos, iar printre acte a fost ataşată inclusiv legea insolvenţei din România, cerută în mod special de către instanţa elveţiană. „La finalul şedinţei unul dintre judecători a spus că nu e normal ca manualul de licenţiere să nu respecte legile din România, făcând referire la legea 85 care nu permite achitarea datoriilor de dinaintea demarării insolvenţei. Mai exact, noi am arătat clar că am vrut să plătim datoriile necesare licenţierii, au exista fonduri, adunarea creditorilor a fost de acord cu excepţia unuia dintre creditori (Direcţia de Finanţe - n.red). Instanţa a acceptat contestaţia, arătând că nu aveam dreptul să plătim. Atunci noi cu ce suntem vinovaţi, mai ales că Federaţia a anunţat că acceptă legea 85? Aşteptăm cu nerăbdare un verdict şi sperăm că va fi unul pozitiv. Noi, ca şi club, nu avem nici o vină că instanţa ne-a dat termen doar pe la finalul lunii mai pentru aprobarea planului de reorganizare", a explicat o persoană din anturajul Universităţii. În faţa judecătorilor de la TAS, clubul „Şepcilor roşii" a fost reprezentat de către Gianpaolo Monteneri, un reputat avocat elveţian de originie italiană, fost preşedinte al comisiei pentru statutul jucătorului din cadru FIFA.

Cel mai probabil, decizia Tribunalului de la Lausanne va fi anunţată undeva în jurul amiezii, urmând ca mâine, la ora 9:00, Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal să se întrunească pentru a stabili componenţa Ligii I pentru sezonul viitor. În cazul în care „U" va primi „undă verde" pentru prima ligă, ultimul loc vacant va fi atribuit celor de la Concordia Chiajna sau chiar Rapidului, formaţie fără licenţă, dar care nu a făcut apel la TAS. Pe de altă parte, conducerea CSMS Iaşi, prin vocea preşedintelui Florin Prunea, a făcut presiuni masive în ultima perioadă pentru menţinerea echipei în primul eşalon, deşi moldovenii au retrogradat sportiv de pe penultimul loc. Iaşiul a terminat clasamentul cu doar 26 de puncte, la o distanţă de opt puncte faţă de Ceahlăul Piatra Neamţ, prima echipă de peste „linie". Luni, Liga Profesionistă de Fotbal va trage la sorţi şi programul sezonului următor.

Etichete
Comenteaza