“U” învinge Federaţia lui Duru şi Sandu: rămâne în Liga I

“U” învinge Federaţia lui Duru şi Sandu: rămâne în Liga I
Admişi în mod oficial în prima ligă, ca urmare a deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne de acordare a licenţei, „studenţii” se vor întări considerabil în perioada următoare pentru a face faţă în stagiunea ce stă să înceapă.

„Aşteptăm decizia Tribunalului de la Lausanne pentru a ne face o strategie de transferuri", spunea în mai multe rânduri antrenorul Ionel Ganea, când venea vorba despre viitoarele modificări în rândul lotului. Vineri, TAS a anunţat oficial că „U" trebuie să primească licenţa, iar Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă s-au conformat, admiţând clubul clujean în Liga I. În aceste condiţii, clujenii sunt nevoiţi să se mişte repede, atât pe piaţa transferurilor, cât şi în ceea ce priveşte pregătirea, având în vedere că pe 19 iulie începe noua ediţie de campionat.

Perioada incertă cu privire la eşalonul în care va evolua echipa în sezonul următor a lăsat urme serioase în ceea ce priveşte lotul lui Ionel Ganea. Mulţi dintre jucători, sceptici în ceea ce priveşte un verdict favorabil la Lausanne, au ales să părăsească rapid echipa clujeană şi să accepte alte oferte. Rând pe rând, fotbalişti precum Tony Nwakaeme, Gaston Mendy, Apostol Muzac, Viorel Dinu sau Eduard Nicola au spus „la revedere" echipei pentru care au jucat în sezonul trecut, cu câteva săptămâni înaintea deciziei TAS. Alţii, precum Alin Buleică sau Adrian Popa au fost nevoiţi să revină la echipele de unde au fost împrumutaţi, însă ultimul se va reîntoarce azi la Cluj. Conform prosport.ro, Popa nu l-a impresionat pe antrenorul lui Dinamo, Gigi Mulţescu, urmând să fie împrumutat la „U" pentru încă un sezon. De altfel, tânărul „închizător" a spus în mai multe rânduri că în cazul în care „Şepcile" continuă în prima ligă, vrea să revină pe Cluj Arena. Spre deosebire de majoritatea colegilor săi, s-a şi ţinut de cuvânt.

Cum în această vară la echipă au venit jucători mai puţin cunoscuţi, excepţie făcând Emilian Dolha şi Vasilică Cristocea, la care s-au adăugat opt dintre oamenii din sezonul trecut, plus încă o serie de juniori şi fotbalişti în teste, conducerea va face eforturi să întăreacă lotul în zilele care urmează. De altfel, Ioan Mărginean, administratorul special al clubului a declarat că la echipă vor veni cel puţin cinci-şase fotbalişti în zilele următoare. „E normal să ne întărim, la fel cum a fost important să semnăm prelungirea contractelor cu cei care au vrut cu adevărat să rămână aici. Vor mai veni jucători în zilele următoare, nu ştiu să vă spun câţi, probabil de la cinci în sus. Antrenorul decide numele şi posturile pe care trebuie să le acopere", a spus Mărginean. Tehnicianul „Şepcilor", Ionel Ganea, a vorbit şi el despre eventualele mutări pe care le va face echipa şi i-a transmis, mai în glumă mai în serios, un mesaj lui Janos Szekely. „Vom mai aduce jucători în următoarea săptămână, e foarte clar că avem nevoie de întăriri. Am aşteptat şi noi decizia TAS, una corectă şi una care putea fi dată şi mai devreme, de către Federaţie. Nu ar fi trebuit să fie nevoie să ne adresăm TAS. Ne vom întări în perioad următoare, obiectivul nostru va fi evitarea retrogradării. Îi transmit lui Szekely că-l aştept la treabă, că avem de muncit", a spus Ganea. Totuşi, e greu de crezut că Szekely va reveni în „alb-negru", în condiţiile în care salariul pe care-lo solicită e mult peste plafonul de 2500 de euro lunar impus de oficialii lui „U".

Fără cantonament în Austria, dar cu „amicale" la Cluj

Deşi au rămas în Liga I, clujenii nu vor efectua tradiţionalul stagiu de pregătire din Austria. După două săptămâni de antrenamente la Poiana Braşov, jucătorii au primit liber până azi când au programată o şedinţă de pregătire la baza Clujana sau la stadionul Cluj Arena. La finalul săptămânii, „U" va juca o partidă de pregătire cu Gaz Metan Mediaş, pe stadionul de lângă Parcul Central, iar apoi se va intra în „linie dreaptă" pentru noua stagiune.

 

Etichete
Comenteaza